Milletvekili Seyit Torun ve CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt'ü ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, fındıkta yaşanan fiyat belirsizlikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Karadeniz milletvekilleri olarak fındığın sorunlarını gündeme getirdiklerini dile getiren Torun, Haziran ayında ise Ordu'da 'Fındık Çalıştayı' yapmayı planladıklarını açıkladı.
Üreticilerin fındık mitingi konusunda taleplerinin olduğunu ancak ülkenin içinde bulunduğu durum sebebi ile bunun yerine 'Fındık Çalıştayı' düzenlemeyi planladıklarını vurgulayan Torun, 'Fındık konusunda mutlaka hep birlikte bir çalışma yapmak zorundayız. Bu kapsamda Haziran ayında Ordu'da 'Fındık Çalıştayı' yapmayı planlıyoruz. Üreticilerimizin miting anlamında çok yoğun talepleri var ama ülkemizin içinde bulunduğu durum, hassasiyet ve geçmiş tecrübelerden dolayı bunun çok mümkün olmayacağı görülüyor. Ama hiç değilse fındığın sorunlarını ortaya koyabilmek için bir 'Fındık Çalıştayı' yapıp bütün bileşenleri bir araya getirerek fındığın geleceği ile ilgili somut verilerle çalışma yapmamız gerekiyor' diye konuştu.