Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yürütülen proje kapsamında ilçede hutbe ve vaazları işitme engellilere işaret diliyle aktarabilmek için eğitim alan Müftülük din görevlisi Yusuf Keskin, Halk Eğitimi Merkezi'ndeki kurslarla geliştirdiği işaret dilini, görevini yaparken aktif şekilde kullanıyor.

Keskin yaptığı açıklamada, okuduğu cuma hutbelerini, işitme engellilere de ulaştırabilmek için işaret dilini kullandığını söyledi.
Bundan sonra istek ve talebe göre her Cuma günleri yapmak istediklerini belirten Yusuf Keskin 'Çok faydalı olduğunu bu uygulamanın işitme engelli kardeşlerimiz söylediler. İşaret dili ile hutbe vereceğimiz duymuşlar ve camimize gelmişler. Şuan için sayısı 5 ile arasında. Daha da duyulacak ve gelecekler buraya işitme engelli vatandaşlarımız. Biz onların gönüllerine ulaşmayı istiyoruz, onlara faydalı olmak istiyoruz. Köylerimizde ve mahallerimizde çok kişi var işitme engelli vatandaşlarımız. Herkes çevresine burada Cuma günleri işaret dili ile hutbe verildiğini söylesin. Diyanet İşleri Başkanlığımız Türkiye genelinde bu çalışmayı sürdürüyor. Kursa gittim ve işaret dilini öğrendikten sonra burada hutbe verdik. Verimini aldık ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz' dedi.

İşitme engelli vatandaşlar ise din görevlisi Yusuf Keskin'e örnek davranışından dolayı teşekkür ederek uygulanan bu eğitimin faydalı olduğunu dile getirdiler.

Camideki cemaat ise ilk önce hutbeye iki kişi çıktığı için şaşırdıklarını ama uygulamanın çok güzel olduğunu belirttiler.
Fatsa'da Cuma günleri Sahil Camisi'nde işaret diliyle hutbe verilmeye devam edileceği bildirildi.