Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'dan, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz'ün belediyeye sözleşmeli memur olarak alınan kişinin FETÖ soruşturmasında tutuklanmasına Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'dan çok sert yanıt geldi. Taşçı, Akcagöz'ün açıklamalarını 'komik ve riyakarca' olarak nitelendirdi.

SEN NEREDEYDİN?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesi havaalanında, FETÖ'cü subayların eşliğinde kendince güvenli bir eve giderek, tankların mermilerin, havadan atılan bombaların altında şehit ve gazi olan bu milleti çayını yudumlayarak TV'den izlediğini belirten Taşçı, Akcagöz'e hitaben, "Peki sen neredeydin?" diye sordu.

KOMİK DURUMA DÜŞÜYORSUNUZ

15 Temmuz süreci başladığı andan itibaren vatandaşlarla birlikte sokaklarda milli irade ve demokrasi için mücadele ettiklerinin altını önemle çizen Başkan Taşçı, "Atakum Belediyesi; projeler, hizmetler ve sosyal sorumluluk projeleri ile ilerledikçe ve vatandaşıyla arasındaki bağı güçlendirdikçe özellikle son zamanlarda düzenli olarak mesnetsiz ve aslı astarı olmayan saldırılara maruz kalıyor. Her zamanki gibi çamur at izi kalsın mantığından hareket ederek siyaset üretmeye çalışan bu arkadaşları, biraz da vatandaşın, şehrimizin ve özelinde ilçemizin yararına olacak olumlu işlere kafa yormalarını öneriyorum. Bırakın artık iftira atmayı, çamur atmayı, kendinizin bile inanmadığı yalanları bir işmiş gibi pazarlamayı. Farkında değilsiniz ama komik oluyorsunuz. Bu kadar komik durums düşmenize inanın benim bile gönlüm razı olmuyor' diye konuştu.

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ DE ONAY VERDİ

CHP İl Başkanı Akcagöz'ün bahsettiği belediye personelinin yaklaşık 3.5 yıldır taşören işçi olarak görev yaptığını belirten Başkan Taşçı, "15 Temmuz sürecinin hemen sonrasında belediyede görev alan bütün personelin listesini valiliğe vererek örgüt ve örgütle bağlantılı bulunan bütün unsurlarla ilgili bir bağlarının olup olmadığına dair bilgi istenmiştir. Söz konusu bu personel geçtiğimiz ay CHP'li meclis üyelerinin katkılarıyla oybirliği sağlanarak sözleşme aldığını ayrıca herkesin dikkatine sunuyorum. Tutuklama kararına kadar hakkında olumsuz bir bilgi ve rapor gelmeyen bu personelin, yapılan soruşturmada gelinen aşamada neticesinde olumsuz unsurlar bulunarak tutuklanmasını ise, ne bizim ne de o gün oy vererek sözleşme almasına onay veren CHP'li meclis üyelerinin bilme şansı vardır. Devlet araştırır, bulduğu deliller kapsamında bir karar verir ve mahkemeye sevk eder. Bizler bu delillere bakarak derhal bir karar alırız ki sunulan deliller ışığında bahsi geçen personelin iş akdi, mahkeme kararı dahi beklenmeden derhal sonlandırılmıştır' şeklinde konuştu.