Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye ekonomisinin 2017'nin üçüncü çeyreğinde yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme sergileyeceğini belirterek, "Yıl geneline baktığımızda da yine yüzde 5'in üzerinde bir performansı yakalayacağımıza inanıyorum' dedi.
Bakan Elvan, Türkiye'nin 2002 yılından bu yana sergilediği performansla tüm dünyaya ekonomisinin sağlam temeller üzerine oturduğunu gösterdiğini söyledi.

DÜŞÜŞ SÜRECEK

Türkiye'nin son 15 yılda değişik zamanlarda iç ve dış ekonomik şoklarla karşı karşıya kaldığını aktaran Elvan, ancak ülkenin bunların hepsinden başarıyla çıktığı bir kalkınmaya sahip olduğunu dile getirdi.
Enflasyonda özellikle 2016'nın son aylarında ve 2017'nin başında yaşanan kur şokundan kaynaklanan bir artış olduğunu belirten Elvan, 'Diğer taraftan işlenmemiş gıda ürünlerinde yine bir artış söz konusuydu. Bu iki ana unsurdan kaynaklanan bir artış söz konusu oldu. Ancak önümüzdeki aylarda enflasyonu yine aşağı yönlü olarak göreceğiz. 2018'in ilk 2 ayında yüzde 7'ler mertebesine kadar ineceğimizi düşünüyorum' diye konuştu.