Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de ortalama yıllık eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert geliri son 10 yılda 8 bin 50 liradan 19 bin 139 liraya çıktı.

Söz konusu dönemde giderek yükselen refah seviyesine paralel olarak vatandaşların kendileri ve aileleri için ayırdıkları özel bütçe de arttı. Bu çerçevede 2007 yılında yüzde 11,5 olan evden uzakta bir haftalık tatil masrafını karşılayabilme imkanı 2016'da yüzde 34'e yükseldi.

KAMPANYALAR ETKİLİ OLDU

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün tatile çıkma imkanında kaydedilen oransal artışta 2009'da başlatılan erken rezervasyon kampanyalarının etkili olduğunu ifade etti.

Gürcün, 2016 yılında erken rezervasyonla tatile çıkanların sayısının 4,2 milyona, 2017 yılında ise 5,2 milyona ulaştığını belirterek, "Bu verilerin de gösterdiği üzere erken rezervasyon döneminde sunulan uygun fiyatlı tatil olanağı dolayısıyla Türk halkının evden uzakta bir haftalık tatil masrafını karşılayabilme oranında önemli bir sıçrama kaydedilmiş oldu" dedi.