Eserleri ile Türk düşünce hayatında seçkin bir yeri olan Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil'in vefatının 50'nci yıldönümü dolayısıyla "Bir Düşünce İnsanı Olarak Ali Fuad Başgil ve Siyasi Mücadeleleri" Uluslararası Sempozyumu düzenlenecek. Çarşamba'daki OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi'ndeki sempozyum, 13-14 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

SAMSUNLULARA DAVET

Konuyla ilgili bilgi veren Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "2017 yılı; büyük hukukçu, devlet adamı Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil'in vefatının 50'nci yıldönümü. Bilindiği gibi, OMÜ Hukuk Fakültesi, Ali Fuad Başgil ismiyle kurulmuştu. Vefatının 40. yılı olan 2007 yılında da Çarşamba Belediyesi ve Üniversite işbirliği ile sempozyum düzenlemiştik. Bu yıl bunu daha da büyüterek, uluslararası ölçeğe taşıyarak, yurtiçinden 60, yine yurtdışından da çok sayıda akademisyenin katılacağı 'Vefatının 50. Yıldönümünde Bir Düşünce İnsanı Olarak Ali Fuad Başgil ve Siyasi Mücadeleleri" Uluslararası Sempozyumu düzenliyoruz. Yine Üniversite işbirliği ile yapıyoruz. 13-14 Ekim 2017 tarihinde, Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi'nde yapılacak sempozyumda Başgil tüm yönleriyle incelenecek ve görüşler ortaya koyulacak. Aynı zamanda Ali Fuad Başgil'e vefa anlamı taşıyan bu etkinliğimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

BİRÇOK KONU YER ALACAK

Sempozyumda; "Bir Düşünce İnsanı Olarak Ali Fuad Başgil", "Felsefi ve Sosyolojik Görüşleri", "Siyasi Kişiliği ve Mücadeleleri", "Bir Hukukçu Olarak Ali Fuad Başgil", "Ali Fuad Başgil ve Din", "Ali Fuad Başgil ve Eğitim", "Ali Fuad Başgil ve Türkçe", "Ali Fuat Başgil ve Gençlik", "Ali Fuad Başgil ve Türk Modernleşmesi" konu başlıklarının yer alacağı bildirildi.

Barış BUDANOĞLU