15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin aileleri ile gazi ve gazi ailelerinden oluşan yaklaşık 110 kişilik grup Termal'e geldi. Burada Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Termal Termal Kaymakamı Murat Büyükköse, Belediye Başkanı İsmail Atik, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Büyükköse tarafından karşılanan şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri, ilçeyi gezdi. Gruba Termal Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Hep birlikte şifalı suların bulunduğu noktaları gezen heyet, buradaki sulardan faydalandı. Termal'e hayran kaldıklarını belirten şehit yakınları ve gaziler Atatürk Köşk'ünü de ziyaret etti.
15 Temmuz'un bu ülkenin bütün dünayaya verdiği en önemli mesaj olduğunu dile getiren Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, '15 Temmuz'da bu millet söz konusu vatan olduğunda neler yapacağını bir kez daha dünyaya gösterdi. Sizlerin evlatlarınız, eşleriniz, kardeşleriniz ya da babalarınız kurşunlara, bombalara, tanklara göğüslerini siper ederek bu vatanı hainlere teslim etmediler. Onlar şehitlik mertebesinde eriştiler. Bu milletin şanlı tarihine ise adları altın harflerle yazıldı. Gazilerimiz de yaşayan kahramanlarımız olarak yanımızda kaldılar. Şehitlerimizin emaneti olan ailelerini ve gazilerimizle onların ailelerini bugün Termal ilçesinde misafir etmenin haklı gururunu yaşıyoruz' dedi.
15 Temmuz ve Demokrasi Derneği Başkanı Tarık Solak, 'O gecede gerçek bedel ödeyen insanları Yalova'ya getirdik. Yalova valisine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz' diye konuştu.
Şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri ardından Armutlu ilçesine geçti. Burada tekne turuna katılan heyet, geceyi ise İhlas Armutlu Evleri'nde geçirecek.

15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gazileri Termal’i gezdi