AK Parti Çilimli 6'ncı Olağan Kongresi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongre mesajı sine-vizyon gösterisi ile katılımcılara izletilmesi ile başladı.
Kongrede konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir '2013 yılında İMF'ye verdiğimiz son taksit ile dünyaya meydan okuduk. Ardından üçüncü havaalanı ve üçüncü köprünün sözleşmelerini yaptık. Üçüncü havaalanının getirisini ekonomistler şu anda hesaplayamıyor. Dolayısıyla ekonomik olarak özgürlüğümüz geleceğimiz üzerindeki ipoteği kaldırmak demektir' dedi.
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın omuzlarındaki yükü hafifletmek zorunda olduklarını belirterek, 'Gazete manşetlerinde yerden yere vurdular, 'Kill Erdoğan' yazdılar. Ama bunlar onu durdurabildi m? Hayır. Bizler de durmayacağız. Bize düşen yenilenen, tazelenen kadrolarımızla onun omzundaki yükleri kaldırmaktır' diye konuştu.
Ardından konuşan Çilimli İlçe Başkanı Osman İlhan, köy ve mahalle teşkilatlarını yenilediklerini belirterek, 'Daha güçlü bir şekilde hizmet edeceğiz. İlçemize, ilimize ve ülkemize hizmet için yeni kadromuzla, tüm AK kardeşlerimizle birlikte layıkıyla görevimizi yerine getireceğiz' ifadelerinde bulundu.
Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ise seçim beyannamesinde verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini ve getirmeye de devam ettiklerini kaydederek, 'Çilimli AK Partili belediyeler göreve geldikten sonra çok daha farklılaştı. Kalkınan ve büyüyen ülkemizde Çilimli'mizi de aynı oranda büyütmek için gayret sarfettik. Omuz omuza, hep birlikte hem ilçemize hem de ülkemize yararlı olmaya çalışacağız. Yeni seçilecek tazelenecek olan yönetime başarılar diliyorum' diye konuştu.
23. Dönem Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay da kongreye katılarak katılımcılara seslendi. Siyasetçinin vatandaşın ayağına gitmesi gerektiğini kaydeden Erbay, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz'a şehirde yaptığı olumlu değişikliklerden dolayı teşekkür etti.
Keskin 'Tüm Ümmetin bize ihtiyacı var'
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 'Biz öyle bir coğrafyadayız ki tüm ümmetin bize ihtiyacı var. Kurucu Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın partiyi kurduğu dönemde yanında olanlar, onu hiç yalnız bırakmadılar ve bunu bir bayrak değişimi olarak gördüler. Biz de bayrak yarışı içinde görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bizden önceki arkadaşlarımız, ağabeylerimize yaptıkları için çok teşekkür ediyoruz. Dava bilinci ile bu yola devam edeceğiz. Ben de yol arkadaşlarımla gurur duyuyorum' dedi.
Türkiye'nin en başarılı teşkilatlarından biri olan Düzce'nin başında olmaktan dolayı şeref duyduğunu kaydeden Keskin, 'Listelerde yer alamayan arkadaşlarımız olabilir. Ancak bu dava küsülecek, kişisel menfaatlerin ön plana çıkacağı bir dava değildir. Mesele bir yerlerde olmak yerine yol arkadaşı olmaktır. Bu manada Çilimli ilçemizdeki uyumdan dolayı teşekkür ediyorum ve yeni yönetime başarılar diliyorum' ifadelerinde bulundu.
İl Koordinatörü Hüseyin Devecioğlu ise tüm teşkilatların AK Parti davasını anlamasını ve sahip çıkması gerektiğini belirterek yeni yönetime başarılar diledi.
Son olarak konuşan MKYK Üyesi Rümeysa Kadak da kongrenin hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından faaliyet raporu ve gelir gider tablosu ibra edildi. Ardından da delegeler seçime gitti.
Oyların sayılmasının ardından mevcut başkan Osman İlhan, 210 ile yeniden AK Parti Çilimli İlçe Başkanı oldu.

AK Parti Çilimli ilçe kongresi yapıldı