Yıldız ve Ümitler Tekvando İl Şampiyonası birbirinden heyecanlı karşılaşmalarla başladı. Dünya ve Türkiye Şampiyonalarında hakem hatalarını en aza indirmek ve adil bir müsabaka olmasına imkan sunan Elektronik Badi prodüktör sistemi de Samsun'da ilk defa kullanıldı.

HAKEM HATALARI OLMAYACAK

Türkiye Tekvando Federasyonu faaliyet proğramında yer alan Yıldız ve Ümitler Tekvando İl Şampiyonası başladı. 3 gün sürecek olan seçmelerde kilolarında en iyi olan sporcular 30 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında Marmaris'te yapılacak Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazanacak. İlk gün yapılan müsabakalara çeşitli kulüplerden 50 sporcu katıldı. Müsabakalarda ayrıca Dünya ve Türkiye Şampiyonalarında kullanılan elektronik badi prodüktör sistemi de Samsun'da ilk defa kullanılıyor. Bu sistemin amacı ise müsabakalarda hakem hatalarını en aza indirmek ve adil bir karşılaşma olmasını sağlamak.

SAMSUN BİR ADIM ÖNDE

Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekvando İl Temsilcisi İbrahim Uzun, "Samsun ili Tekvando sporunda herzaman bir adım önde gidiyor. Başarılı hocalarımızın yetiştirdiği çocuklar Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarına imza atıyor. Ayrıca ilk defa Samsun'da yapılan müsabakalarda elektronik badi prodüktör sistemi kullanılıyor. Bu sistemin amacı maçlarda hakem hatalarını en aza indirmek ve adil bir karşılaşma olmasını sağlamak. Tekvando Federasyonu Bilgi İşlem Uzmanı Engin Sarıkaya arkadaşımızda aramızda yer alarak bu sistemi hem bizlere öğretiyor, hemde altyapısını oluşturuyor"dedi.

BU SİSTEMDE HATAYA YER YOK...

Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekvando İl Temsilcisi İbrahim Uzun'la, Tekvando Federasyonu Bilgi İşlem Uzmanı Engin Sarıkaya, Samsun'da ilk defa kullanılan elektronik badi prodüktör sistemini tanıttı. İbrahim Uzun, "Bu sistemde hataya yer yok"dedi.

Salim YILDIZ