Proje okul kapsamında olan Samsun Anadolu Lisesi ile İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğretmenlerin süresi tamamlanmadan görev yerinin değiştirilmesi sonrası konu yargıya taşınmıştı. Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, Samsun 2. İdare Mahkemesi'nin karara 'dur' dediğini ifade etti.

ÜLKENİN HAYRINA DEĞİL

Konuyla ilgili sendika binasında Eğitim-İş Samsun Mali Sekreteri Hamza Muslu ve sendika avukatı Suzan İstanbullu ile açıklamada bulunan Kara, "Bilindiği gibi 20.09.2016 tarihinde Samsun Anadolu lisesinde 48 öğretmenin 46'sının Sosyal Bilimlerde ise 18 öğretmenden 15'inin okulları ile ilişkileri kesilmişti. Bu okullarda görev yapan öğretmenlerin çoğunluğu bakanlıkça belirli alanlarda başarıları ya da sınavla atanmışlardı. Bu gerçekler bilindiği halde, yönetmeliğin açık hükmüne rağmen bu atamalar yapılmıştı. Cemaatin Milli Eğitim Bakanlığı'nda etkin olduğu dönemde 652 sayılı KHK ile gündeme gelen proje okulları uygulaması bu ülkenin hayrına değildir. Hem öğrencileri hem de öğretmenleri mağdur etmeye devam etmektedir" diye konuştu.

DİĞERLERİNE UMUT OLDU

Konuşmasında Milli Eğitim Müdürlüğü'nü de eleştiren Kara, "Kraldan çok kralcı kesilen bazı idarecilerin marifeti ile hukuksuz atamaların altına imza atan Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yargı, hak ettikleri cezayı kesti. Adeta öğretmenleri kovarcasına daha yönetmeliğin uygulaması ile ilgili genelge bile gelmeden, kapının önüne koyan, idarecilere hak ettikleri dersi şimdi yargı verdi. Samsun 2. İdare Mahkemesi'nin Samsun Anadolu Lisesi Matematik Öğretmenimizin lehine vermiş olduğu karar diğer haksızlığa uğrayan öğretmenlerimiz için de umut olmuştur. Yargı açıkça bizi anlamak istemeyenlere dedi ki; 'bu öğretmenlerin bakanlıkça atananlarına dokunmayacaksın. Onlar en az dört yıl bu okulda görev yapacaklar.' Şimdi adaletin verdiği bu kararın bir an önce uygulanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU