Beklenmedik ölümüyle hayranlarını yasa boğan pop ikonu Prince'in otopsisi tamamlandı. İlk açıklama Prince'in aynı zamanda stüdyo olarak kullandığı evinin bulunduğu Minesota Bölge Şerifi Jim Olson'dan geldi.

Olson, şarkıcının ölümünün ?İntihar olduğuna inanmak için bir neden yok? dedi. Olson, Prince?in bedeninde her hangi bir travma belirtisi olmadığını da sözlerine ekledi. Prince'in naaşı bugün ailesine teslim edilecek.

PRİNCE KİMDİR?

Prince Rogers Nelson, Minneapolis, Minnesota'da 7 Haziran 1958'de, John L. Nelson ve Mattie Shaw çiftine dünyaya geldi. John bir piyanist ve söz yazarıydı, annesi Mattie ise bir şarkıcıydı. Nelson'ın ismi, babasının kurduğu caz üçlüsü "The Prince Rogers Trio"tan gelmektedir.

Prince'in etnik kökeni hakkında birçok mit bulunmaktadır. Aslında, Prince, siyahi bir anne ve siyahi bir babadan dünyaya geldi. "Rolling Stone" dergisinin 12 Eylül 1985 sayısındaki makaleye göre, Prince'in annesi Mattie Shaw, "birçok Afro-Amerikan gibi birden fazla etnik kökene sahip"tir. Kardeş Tyka'nın 1960'taki doğumundan sonra, Prince'in ebeveynleri boşandı. Resmî olarak ayrılmanın ardından, Prince, üvey babasıyla sorunlar yaşamaya başladı, bu da Prince'in evden kaçmasına neden oldu. Prince, kısa bir süre babasıyla yaşadı. Babası bu dönemde ona ilk gitarını aldı. Prince bir süre sonra arkadaşı Anderson ile beraber yaşamaya başladı.

1976'da, Prince, bir demo kaseti için bir Minneapolis stüdyosunda ünlü yapımcı Chris Moon ile çalışmaya başladı. Bu sıralarda Prince, ayrıca Owen Husney'in de himayesi altındadır. Bu, Prince'e yüksek kalitede bir demo kaseti hazırlamada yardımcı oldu. Husney, hemen ardından Prince'i geleceğin yıldızı olarak tanıtarak büyük plak şirketleri arasında çekişmelere ortam hazırladı. Ancak Warner Bros. Records en sonunda Prince ile anlaşma imzalamayı başardı. Şirket Prince için beklenen olanakları sağladığı gibi, kontratı da bizzat teklif etmiştir.