Atakum Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında öğrencileri bir araya getirdi. Çakırlar Korusu'nda gerçekleştirilen buluşmada, coşkulu bir gün yaşayan minikler, doyasıya eğlendi.

23 NİSAN'I KUTLADILAR

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi'nin ilçedeki tüm okulları kapsayan Özge'ler ve Can'lar projesinde de yer alan öğrenciler, ilk olarak kendi aralarında bir proje yarışı yapmış ve ardından gerçekleştirdikleri seçim sonucunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Atakum Belediyesi'nde başkanlık koltuğuna oturacak arkadaşlarını belirlemişti. Seçim sonucu başkanlığa seçilen Hüseyin Avni Asal İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Esis Ceylan başkanlığında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Çakırlar Korusu'nda buluşan öğrenciler keyifli bir gün geçirdi.

BAŞKANLARDAN MİSAFİRLERE KÖFTE

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yla birlikte mangalın başına geçen minik başkan Esis Ceylan, arkadaşlarına köfte pişirdi. Pişirdiği köfteleri kendi elleriyle ikram eden Esis Ceylan'a Başkan Taşçı yardım etti. Hazırlanan dev yapbozun parçalarını hep birlikte birleştiren öğrenciler, parçaların birleşmesinden sonra Türkiye haritası ve Türk bayrağı üzerinde 'Biz Buradayız' yazısı çıkması üzerine büyük coşku yaşadı. Öğrenciler daha sonra barışı temsilen gökyüzüne uçan balon bıraktı.

MİNİKLERİN MESAJI ÖNEMLİ

Öğrencilere eşlik eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği ve evrenselleşen bir gün haline gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz. Şehit haberlerinin yüreğimizi yakmadığı, çocukların daha mutlu olduğu günlerin yakın olduğunu biliyoruz. Bayramlarımızı o günlerde daha büyük coşkuyla kutlayacağız. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin en güzel mesajı ise yavrularımızın parçalarını birleştirdiği yapboz oldu. Ortaya çıkan mesaj, bu ülkenin geleceğinin emin ellerde olduğunu gösteriyor' diye konuştu.