PTT 1. Lig'in iddialı takımlarından Samsunspor'da Oğuzhan Berber ve Ousmane N'Diaye 14 maçın hepsinde 11'de görev alıp, toplamda 1260 dakika süre aldılar. Ligde 14 hafta geride kalırken 4 hafta liderlik koltuğunda kalan Samsunspor, son haftalarda aldığı kötü sonuçlar neticesinde topladığı 23 puanla lider Karabükspor'un 3 puan gerisinde 5. sırada bulunuyor.

KALEDE 10 MAÇTA BEKİR, 4 MAÇTA FURKAN GÖREV ALDI

Geride kalan 14 hafta Samsunspor'da kaleyi iki file bekçisi paylaştı. Ligin ilk 3 haftasında görev alan Furkan Köse, yediği hatalı goller sonucunda yerini Bekir Sevgi'ye bıraktı. 10 maçta Samsunspor kalesini koruyan Bekir, bu maçlarda toplamda 10 gol yerken, kırmızı-beyazlılar bu karşılaşmalarda 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Kaleci Bekir'in de son haftalarda formsuzluğu nedeniyle kaleyi tekrar devralan kaleci Furkan, Samsunspor kalesini koruduğu 4 maçta toplamda 5 gol yedi. 4 maçın 2'sinde kalesini gole kapayan Furkan ile Samsunspor, hiç mağlup olmazken, bu maçlardan 1 galibiyet ve 3 beraberlikle sahadan ayrıldı.

DEFANSIN DEĞİŞİLMEZ 2 İSMİ OĞUZHAN VE OUSMANE

14 haftanın geride kaldığı PTT 1. Lig'de Samsunspor'da defansta iki isim hiç değişmedi. Teknik Direktör Ümit Özat, Osmane N'diaye ve Oğuzhan Berber'e bütün maçlarda 90 dakika görev verdi. Özat, defansta Fatih Kılıçkaya'ya 10, Canberk Aydın'a 10, Ercan Yazıcı'ya 7, Erdi Dikmen'e de 2 kez maçta görev verdi. Defansta yaşanan sakatlıklar nedeniyle asıl mevkileri orta saha olan Taha Yalçıner ve Murat Gürbüzerol'da birkaç maçta defansta görev aldı. Genç oyuncu Ercan Yazıcı yaşadığı sakatlık ve geçirdiği ameliyat sonrasında sezonu kapattı.

mehmeti-001.jpg

ORTA SAHANIN 2 SKORER İSMİ 'MEHMET ÇAKIR VE MUSTAFA SEVGİ'

Teknik Direktör Ümit Özat, ligde geride kalan 14 haftada Mustafa Sevgi ve Mehmet Çakır'ı bütün maçlarda 11'de başlattı. Mehmet Çakır, bu maçlarda 6 gol atarak takımının en golcü ismi olurken, Mustafa Sevgi de takımına 4 gollük katkıda bulundu. Teknik Adam Özat, orta sahada Murat Gürbüzerol'a 13, Musa Aydın'a 12, Hasan Kılıç'a 12, Taha Yalçıner'e 3, Muharrem Efe'ye 3, kadro dışı bırakılan Zola'ya 2 ve genç oyuncu Burhan Arman'a 1 kez maçta görev verdi. Orta Saha oyuncularından Mustafa Sevgi ve Mehmet Çakır'ın dışında bir oyuncu takımına gollük katkı veremedi.

FORVETLER GOLLERİ PAYLAŞTI

Samsunspor'un forvetleri geride kalan haftalarda takımları için 11 gol kaydedebildi. 10 maçta görev alan ve Fransa'nın Bastia takından kiralık olarak kadroya katılan Kone, 4 golle en çok gol atan forvet oyuncusu oldu. 4 gollü Kone'yi 3'er golle Ofoedu ve Ersel Aslıyüksek takip etti. Ofoedu 11 maçta görev yaparken, Ersel Aslıyüksek 10 maçta görev yaptı. Ümit Özat, genç oyuncu Alperen'e ise 9 maçta şans verirken, Alperen bu maçlarda 1 kez fileleri havalandırabildi. 12 maçta toplam 625 dakika görev alan Ekigho ise bu sene ligde gol sevinci yaşayamadı.

GOL YÜKÜ ORTA SAHA VE FORVETTE

Kırmızı-beyazlı takım geride kalan 14 haftada rakip fileleri 22 kez havalandırabildi. Bu 21 golün 11'i forvet oyuncularından gelirken, 10 golde orta sahadaki iki isimden geldi. Defans oyuncusu Ousmane N'Diaye'de takımına 1 gollük katkı sağladı.
Öte yandan Samsunspor'da bu sene Alperen Pak ve Kone 1'er kez kırmızı kart gördüler.