Toptepe'de Canik Belediyesi tarafından yapılan ve Samsun'un turizm çekim merkezi olacak olan Sancaktepe projesi için kazı çalışmaları Başkan Osman Genç ile Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürü Necati Kodalak'ın katılımıyla başladı. Bir sosyal yaşam projesi olan çalışma kapsamında 70 bin metrekare alan üzerinde 2 bin kişilik amfi tiyatro, kafeterya, seyir alanları ve yürüyüş yollarının yer alacağını belirten Başkan Genç, söz konusu proje tamamlandığında Samsun'a gelen ve vatandaşların uğramadan geçemeyeceği bir mekan olacağını söyledi.

TURİSTİK PARK VE EĞLENCE MERKEZİ

Samsun'un en önemli mekanlarından Toptepe Tümülüsü'nün park ve eğlence merkezine dönüşeceğine işaret eden Başkan Osman Genç, 'Anıtlar Kurulu ile ortaklaşa 7 yıldır yaptığımız çalışma sonucunda imarla alakalı sorunları çözdük ve bu büyük projemiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burayı inşallah Anıtlar Kurulu'nun denetiminde halkımızın hizmetine sunacağız. Burası daha önce ticaret şehri olan Samsun'da gemilerin güvenliğini sağlamak için gözetleme noktası görevini görüyordu. Ancak şimdi zaman içerisinde işlevini yitirdi. Biz bu projeyi uygulayarak tarihteki dokusuna uygun olarak tarihi yaşatırken, geleceği inşa ediyoruz. Burası Samsun'un tamamının görülebildiği tek yer. İnşallah projemiz hızlı bir şekilde bitecek ve Samsun'a gelen turistlere, vatandaşlarımıza hizmet verecek' dedi.

ANITLAR KURULU'NA TEŞEKKÜR

Sancaktepe projesi ile Samsun'da sosyal ve kültürel yatırımlarda yeni bir fark ve yeni bir tarz oluşturmuş olacaklarını belirten Genç, 'İlçemiz sosyal yaşam alanları yönünden zengin, tarihi ve mistik dokusu ile daha çok ön plana çıkacak. Yaptığımız yatırımlarla ilçemizi Karadeniz Bölgesi'nin en cazip yerlerinden biri haline getirdik. İnşallah Sancaktepe Rekreasyon Projesi'ni de yaptığımızda burası tam bir çekim merkezi olacaktır. Şehrimiz önemli bir turistik tesise daha kavuşacak. Böyle büyük bir projeyi hayata geçirmemizde önümüzü açan Anıtlar Kurulu'na teşekkür ediyorum' diye konuştu.