Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen 23 Nisan kutlamalarının sonunda 18 bisiklet öğrencilere dağıtıldı. Bisiklet dağıtım törenine Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdür Yusuf Biner, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Nevzat Türkkan, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Bisiklet töreni öncesi konuşan Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr Arzu Eser, 'Merkez ve ilçelerdeki okullarda başarılı birer öğrencilerimize ve yatılı bölge ortaokullarında ortak kullanım için 10'ar adet bisiklet yatılı bölge ortaokullarımıza teslim edilecektir. Bu güzel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bütün çocuklarımızın bayramını kutluyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün dağıtımıyla Sinop'a verilen toplam sayı 500 bisiklet biz bunun 127 adetini 23 Nisan dolayısıyla okullara bölüştürdük. Bugün Atatürk İlkokulu'ndaki programımızda da 18 bisikleti öğrencilerimize veriyoruz' dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Sinop'ta, 500 bisiklet okullara dağıtımı yapılacak. Protokol kapsamında Sinop'a gelen bisikletler peyderpey dağıtımının yapılacağı bildirildi. 2015-2016 eğitim-öğretim yılını sonuna kadar bisikletlerin tamamının dağıtımının yapılacağı öğrenildi.