Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde zihinsel engelli olduğu bilinen Aziz Canikli isimli bir vatandaş, iddialara göre alkollü gençler tarafından darp edilmiş ve konuyla alakalı yaşı küçük iki şüpheli yakalanmıştı.
Çarşamba halkı ve esnafının sevgisini kazanmış ve merhametli tavırlarıyla herkesin kardeşi gibi sevdiği Canikli'nin darp edilmesi ilçe genelinde büyük yankı uyandırırken, polis ekiplerince yürütülen soruşturmada şüphelilerden biri tutuklandı.

KISA SÜREDE YAKALANDILAR

Ayakkabı boyacılığı yaptığı ve yatalak annesi ile birlikte yaşadığı öğrenilen 37 yaşındaki Canikli, iddialara göre geçtiğimiz günlerde alkollü iki gencin saldırısına uğradı. Saldırıda kafasına aldığı darbelerle yaralanan Canikli, Çarşamba Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kafasının çeşitli yerlerine dikiş atılan Canikli, kendisini darp eden gençlerden şikayetçi oldu.

BİRİ TUTUKLANDI

Çarşamba Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin detaylı çalışmasının ardından, konuyla alakalı yürütülen soruşturmada yaşları 18'den küçük iki şüpheli yakalandı. Şüphelilerden birinin başka bir suçtan arandığı ve Aziz'in darp edilmesi olayının ardından tutuklandığı öğrenilirken, diğer şüpheli savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Tayfur KARA