Buca Belediyesi 6. Uluslararası Balkan Festivalinin ikinci günü de renkli görüntülere sahne oldu. İlk gününde Yasemin Göksu ve Suzan Kardeş konserleriyle binlerce İzmirli'yi ağırlayan festivalin ikinci gününde Balkan kültürünün lezzetleri ile gösterileri Buca ile buluştu.
Buca Belediyesi Roman Bandosunun verdiği konserle başlayan ikinci günde Çamdibi Güreler Rumeli Derneği, Buca Rumeli Göçmenleri Derneği, Bakırçay Havzası Balkan Rumeli Göçmenleri Derneği Bergama Şubesi, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Türkiye Pomak Dernekleri Federasyonu ve Makedonya Debre Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği halk oyunları ekiplerinin sergilediği birbirinden renkli dans gösterileri festival alanını coşturdu. Festivalde Düşler Atölyesinin sergilediği kına gecesi gösterisi, festival ziyaretçilerinin büyük beğenisini kazandı.
Coşkulu ve bayram havasında geçen festivalin ikinci gününde Balkanların kaybolmaya yüz tutmuş lezzetlerinin sunulduğu yemek yarışması da düzenlendi. Balkan yemekleri yarışmasında jüri üyeliği yapan duayen şefler, muhteşem lezzetler karşısında karar vermekte zorlandı. Et yemekleri, zeytinyağlı, hamur işi ve tatlı kategorilerinde yarışan yarışmacılardan Sedef Özkarakulak et yemeklerinde, Betül Kılıçoğlu zeytinyağlılarda, Savaşan Ailesi börek işlerinde, Saliha Nezir ise tatlılarda birincilik ödülüne layık görüldü.
6. Uluslararası Balkan Festivalindeki coşku, Balkan müziğinin sevilen sanatçısı İbrahim Şengöz'ün verdiği muhteşem konserle tavan yaptı. Şarkıları hep bir ağızdan söyleyen göçmen vatandaşlar vatanlarına duyduğu özlemi bir nebzede olsa giderdi.

Balkan Festivali renkli görüntülerle sona erdi