Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gebze trafiğini rahatlatacak olan Anibal Kavşağı çalışmalarını yerinde inceledi. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı hızla devam eden Anibal Kavşağı'nı inceleyen Bayram, Karayolları Genel Müdürlüğü çalışanlarından yolun son durumu hakkında bilgi aldı. Bir kilometrelik kavşak çalışmasında kazı ve drenaj çalışmalarının bittiğini ve asfalt öncesi yolda betonlama yapıldığı bilgisini alan Genel Sekreter Bayram, 'Gebze trafiğini rahatlatacak Anibal Kavşağında artık sona geldik. Karayolları Genel Müdürlüğümüzle birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde kiriş imalatına geçildi' dedi.
Kavşağın yapımında sona gelindiğini ifade eden Bayram,'Anibal Kavşağı yıl sonuna kadar tüm düzenlemeleri bitmiş olarak tamamen güvenli şekilde trafiğe açılacak. Ekipler çalışmalarını hızlı şekilde yapıyor. Deprem bölgesinde olmamız nedeniyle kavşakta 304 adet kazık çakıldı. Anibal Kavşağı trafik yükünü taşıyacak önemli bir aks. Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamlamasıyla birlikte bağlantı yollarını da yaparak Gebze'nin trafik yükünü rahatlatacağız' ifadesini kullandı.
Anibal Kavşağı 637 metre uzunluğunda olup, kapalı kısmı 190 metre olacak. Ayrıca kavşağın ön germeli prefabrik kiriş uzunluğu 30,7 metre ve yüksekliği 120 santimetre olacak.

Genel Sekreter Bayram, Gebze Anibal Kavşağı’nı inceledi