Programa Sivas Valisi Davut Gül eşi Gülden Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.
Vali Davut programda yaptığı konuşmada,'Turan Aksoy ile birlikte görev yapmak bizleri mutlu etti. Yeni görevinizde başarılar diliyorum ayrıca bu organizasyonu gerçekleştiren Belediye Başkanımız Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın'a da ayrıca teşekkür ediyorum' dedi.
Emniyet Müdürü Turan Aksoy'un görev yaptığı süre içerisinde çok derin izler bıraktığını belirten Belediye Başkanı Sami Aydın,'Bizlere çok güzel anılar bıraktınız Sivas'ımıza hizmetlerinizden dolayı hem şahsınıza hem de değerli ailenize teşekkür ediyorum' diye konuştu.
10 ay gibi kısa bir süre Sivas'ta görev yaptığını dile getiren Turan Aksoy da,'Kıymetli mesai arkadaşlarım oldu, çok onur duyarak çalıştım, eş güdümlü çalıştık. Devlet akışı böyle bir şeydir. Uzunca yıllar uzağı yakınıyla çalıştım en rahat çalıştığım Sivas iliydi güzel hatıralarımız oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum. Sivas benim nazarımda ülkemizin kilit taşı illerinden bir tanesi, hep güzel şeyler gördük, iyi bir yönetimde çalıştık, Belediye Başkanımız Sami Aydın ve eşi Yurdagül Hanım'a böyle bir organizasyon hazırladığı için teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Turan Aksoy'a Başkan Aydın ve eşi Yurdagül Aydın ile Vali Davut Gül tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Tayini çıkan Emniyet Müdürüne veda programı