1 Ağustos 2017'de Canik İlçesi Gölalan Mahallesi'ndeki evinden çıkan Erbil'den bir daha da haber alınamadı. Akşam saatlerinde evinden "Samsun'a gidiyorum" diye çıkan Erbil, yolda rastladığı tanıdığı bir arabayla şehir merkezine kadar gitti. Şehir merkezinde arabadan inen Erbil, bir daha evine dönmedi. Polise ve savcılığa başvuran yakınları, Erbil'in bulunmasını bekliyor.

SALDIRGANLIĞI YOKTU

Mehmet Erbil'in ağabeyi Ferhat Erbil, "55 gündür kardeşimden haber alamıyoruz. Ruh ve sinir hastasıydı. Ama saldırganlığı falan yoktu. Arada Samsun'a gelip köye giderdi. Bugüne kadar hiç eve gitmediği olmadı. Her yere başvurduk ama şimdiye kadar bir sonuç alamadık. Gören ve duyan vatandaşların güvenlik güçlerine vermesini istiyoruz" diye konuştu.

10 YILDIR TEDAVİ GÖRÜYOR

Mehmet Erbil'in Samsun'da bir iki gün kalacağını söyleyerek evden çıktığını söyleyen Erbil'in kuzeni Fatih Bayraker, "Mehmet ruh ve sinir hastasıydı. 10 yıldır tedavi görüyor. Ama tek başına bir yerlere gidebiliyor. İstanbul'a falan tek başına gidebiliyor. Samsun'da kardeşleri var. Arada sırada onlara kalmaya gider sonra tekrar eve döner. 5 kardeşler. Annesi hasta bir kadın. Babası 70 yaşında. Kaybolduğu gün de evden Samsun'a bir iki günlüğüne gidiyorum diye çıkmış. Yolda tanıdık bir kişinin arabasına bindi. Şoför de Mehmet'in babasını arayarak Mehmet'in kendi arabasına bindiğini babasına söylemiş. Babası da haberi olduğunu söylemiş. 19 Mayıs Stadyumunun orada Mehmet'i sahile ineceğim diyerek arabadan iniyor. 2-3 gün geçtikten sonra kaybolduğunu anladık. Kurupelit Jandarma Karakoluna başvurduk. Emniyet güçlerine, savcılığa başvurduk. 55 gündür kayıp. Araştırıyorlar. Vatandaşlardan görenlerin duyanların bize ve emniyet güçlerine haber vermesini istiyoruz" dedi.

Samsun Haberleri