Donanımlı, bilgili ve becerisini en iyi düzeyde kullanabilen lider bireyler yetiştirmeyi amaçlayan İlk İz Anaokulu, yoğun katılımının gerçekleştiği muhteşem bir törenle açıldı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve İlk İz Anaokulu Kurucu Müdürü Halil Can'ın gerçekleştirdiği açılışa, Atakum Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Yiğit, eğitim camiası, veliler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

GÜZEL BİR EĞİTİM NOKTASI

Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Atakum hızla büyüyor. İlçemizin ihtiyaçları doğrultusunda böyle güzel hizmet noktalarının sayılarının artmasına ciddi anlamda ihtiyaç var. Özellikle de bu hizmet noktası çocuklarımıza yani yarınımız, geleceğimiz olan yavrularımıza ait olan bir hizmet noktası olduğunda, bu durum daha da büyük bir anlam içeriyor. Böyle güzel bir eğitim noktasını Atakum'a kazandıran çok değerli yatırımcı arkadaşımız Halil Bey'e can-ı gönülden teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Yarının Türkiye'sinin sahibi çocuklarımız olacak. Anaokulumuzun ismi çok anlamlı, İlk İz. Çocuklarımız ilk intibalarını, ilk eğitimlerini bu güzel yuvada alacak. Eğitimi başlangıcı güzel olursa sonu da aynı şekilde güzel olur. Çocuklarımızın İlk İz'de ülkemize, milletimize hayırlı birer fertler olarak yetişeceklerine inanıyorum. 30 civarında özel anaokul bulunan Atakum, eğitimde belli bir kalitenin ve seviyenin üzerine çıkmış bulunmakta. Bu güzel eğitim kurumumuzun, öncelikle yavrularımıza sonra da ailelerine hayırlar getirmelerini temenni ediyorum' dedi.

EĞİTİME İLK ADIM

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ise, 'Atakum'da güzel işler, başarılı hizmetler gerçekleşiyor. Bu hizmetlerin mimarı olan başkanım İshak Taşçı'yı tebrik ederim. Kavak olarak kendisinin yanındayız. Bugün muhteşem bir okul açılışı için buradayız. Rabbim bütün evlatlarımıza hayırlı, bereketli güzel gelecekler nasip etsin. Türkiye'nin belki en büyük problemi terör gibi görünse de bunun altında yatan eğitimsizliktir. İşte İlk İz, eğitim yolunda ilk adımının atıldığı nokta. Böyle güzel bir anaokulunu hayata geçirmek için emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Burada bulunmaktan onur duyuyorum' şeklinde konuştu.

BAŞARILI ÇOCUKLAR YETİŞTİRECEĞİZ

İlk İz Anaokulu Kurucu Müdürü Halil Can, okul öncesi eğitim döneminin çocukların en hızlı geliştiği dönem olduğuna dikkat çekerek bu dönemde çocukların sağlıklı gelişiminin çok önemli olduğunu söyledi. Can konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 'Çağın gelişimine koşut olarak, sunulacak eğitimin yapılacağı bu okul, bireyin yaşamı boyunca katılacağı etkinliklerinin verimini artıracak, daha başarılı çocuklar yetiştirecektir. Bu amaçla müstakil binamız, çim bahçemizle bir katını sanata ayırdığımız anaokulumuz, son derece modern teçhizatla donatılmıştır. Bu ve buna benzer girişimlerin artarak sürmesi aydınlık Türkiyemizin daha da güçlü olmasını sağlayacaktır. Sahip olduğumuz imkanları eğitim gibi yüce bir amaç doğrultusunda kullandık. Çocuklarımız bizimle kaliteli ve güvenli bir ortamda emin ellerde. Geleceğe emin izler İlk İz'le…'

DOYASIYA EĞLENDİLER

İshak Taşçı ve İbrahim Sarıcaoğlu, konuşmalarının ardından açılış töreni pastasını çocuklarla birlikte kesti. Çocukların palyaço eşliğinde doyasıya eğlendiği tören, Halil Can'ın tebrikleri kabul etmesinin ardından sona erdi.
Haber İlan

Mehtap YILDIZ