Medical Park Elazığ Hastanesi Kadın Doğum Kliniğinde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Fatma Kaya ve Zeynep Doğan Artaş, ellerinde gözlerini açan bebeklerin,bebek şekerlerinin koleksiyonunu yaptı. Bebek şekerlerinin yanı sıra Kaya ve Doğan'ın doğumun ilk anında çektikleri fotoğraflar ile ailelerin kokulu taş ve bebeklere özel çeşitli hediyeleri de odada yerini aldı.
27 yıldır görevde olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Fatma Kaya, 'Ortalama bir hesapla 20 binden fazla bebek doğurtmuşumdur. Görevimi çok severek yapıyorum. Hastalarımızla olan yaşanmışlıklarla ilgili anılar bizi hayata bağlayan ve görevimizi yapmamıza yardımcı olan unsurlardır. Biz anılarımızı duvarlarda biriktiriyoruz. Bebek şekerleri bizlere Alileri, Ayşeleri, Eymenleri, Fatmaları hatırlatıyor. Bunları sadece şeker olarak görmüyorum. Hepsinin bir anısı bir yaşanmışlığı var. Vakit buldukça göz önüne getirip bakmak bizi mutlu ediyor. Hastalarımızda aramızdaki bağı hatırlamamıza yardımcı oluyor' dedi.
İlk 5 yılı asistanlık olmak üzere 13 yıldır kadın doğum kliniğinde görev yaptığını aktaran Zeynep Doğan Artaş ise, '13 yılda yaklaşık 10 bin civarında bebek ellerimde dünyaya geldi. Özellikle son 3 yılda dünyaya gelen bebeklerin annelerinin kendi gününe özel hazırlatmış olduğu doğum şekerleri var. Bizler de her doğumdan sonra bunlardan nasipleniyoruz. Bu şekerler basit şeker değiller. Her birinin ayrı anısı var. Her birinde bir nefes ve bekleyen güzel bir ömür var. Bizler bunlara her gün şahit oluyoruz ve bunlara şahit olmak gerçekten çok güzel bir duygu. Odama gelenler, 'Hocam bunları siz mi astınız' diyorlar. Fakat bunları biz asmadık her geçen gün birikti ve güzel bir manzara oluştu. Bizler de bunlardan her gün ilham alıyoruz'diye konuştu.

Doktorların ‘bebek şekeri’ koleksiyonu