Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, halen dolgu çalışmalarının sürdüğü sahil gezinti alanına karşı olanların ideolojik yaklaşım gösterdiğini belirtti.

Sahil gezinti alanının şehrin artan nüfus yoğunluğuna cevap veremediğini, yaz döneminde bisiklet kullananların ve yayaların sahile sığmadığını belirten Yılmaz, 'CHP'lilerin iddia ettiğinin aksine kesinlikle kumsal alana dokunmuyoruz. Karadeniz Sahil Yolu yapılırken görünen şekliyle doldurulan alanı aslına uygun tahkimat yapıyoruz. Yani karayı, denizden muhafaza ediyoruz. Aynı zamanda 9 metreyle 6 metre genişliğinde olmak üzere tamamen taşlık alanı düzeltiyoruz. Burada, Ordu-Giresun Havalimanı'nın dolgusu gibi taşlar istiflenerek, düzenli yürüyüş alanları, bisiklet yolu ve oturma grupları olacak' dedi.

'KİMSE BİZİM KADAR ÇEVRECİ OLAMAZ'

Ordu'nun artık kabuğunu kırmasını istediklerini ve bu yönde projeler geliştirip uygulamaya başladıklarını dile getiren Yılmaz, 'Ancak belli bir grup, her projemizi mahkemeye taşıyarak ideolojik bir eylem sürdürüyorlar. Geçmişte bu şehirde yapılan imar ve yeşil alan katliamlarına seslerini çıkarmayanlar, şimdi bir avuç suda fırtına çıkarmaya çalışıyor. Kimse bizim kadar çevreci olamaz. Otogar, Eski Sanayi, stadyum ve çevresi gibi en değerli alanları kentsel dönüşüm kapsamında yeşile kavuşturmanın mücadelesini veren biziz. Bir yılda sadece Ordu'da 584 bin ağaç dikimi gerçekleştiren de biziz. Bu zamana kadar hep hizmetlerimizle ön plana çıktık ve sustuk' diye konuştu.

'BİZİM İŞİMİZ GÜCÜMÜZ ORDU'

Sahil bandında asla yapılaşmaya izin vermeyeceklerini kaydeden Başkan Yılmaz, 'Yeni sahil bandında bisiklet yolu, koşu parkuru, peyzaj ve yürüyüş alanı olacak. Tek bir yapı yok. Ayrıca bu proje, rıhtımla birlikte bir bütün olarak düşünülüp, kamuoyuyla paylaşıldı ve en çok beğenilen 5 projeden biri oldu. Unutulmasın ki, bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz. Kim engel olmaya çalışırsa çalışsın, bizim işimiz gücümüz Ordu' şeklinde konuştu.