Ordu son yıllarda kalkınmadan büyük ölçüde pay aldığını, Büyükşehir olunmasıyla bu kalkınmanın hızlandığını belirten OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, nüfusun giderek arttığını, ekonomik ve sosyal yönden sevindirici gelişmeler yaşandığını vurguladı. Özellikle turizm potansiyelinin arttığını belirten Ünal, Ordu-Giresun Havalimanının da bu potansiyelin artmasında önemli bir etken olduğuna dikkat çekti.
Ünal, 'Yapılan en büyük yatırım bizim için havalimanı oldu. Şehrin vizyonu genişledi. Avrupa'nın ve Türkiye'nin denize dolgu yapılarak inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Uluslararası Havalimanı şehrin ekonomik ve sosyal ufkunu açtı. Hem sosyal hayat hem de istihdam açısından önemli bir ivme kazandırdı. Turizm, otelcilik, akaryakıt, fındık ve inşaat alanlarında faaliyet yürüten şirket sayısı arttı. Açıldığı günden bu yana yolcu sayısı 2 milyona yaklaşıyor. Dolayısıyla havalimanı Ordu ili açısından büyük bir kazanç oldu' diye konuştu.

'Sözü verilen yatırımlar gerçekleşmelidir'
Sözü verilen ve yapımı devam eden yatırımların hayata geçmesiyle büyük bir kalkınma hızı yakalanacağını da ifade eden Ünal, 'Büyükşehir olunmasıyla birlikte Ordu'nun nüfusu arttı. Karadeniz-Akdeniz yolunun bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz. Bu yol İç Anadolu'nun denizle ulaşabileceği en kestirme hat olacak. Şu anda Ordu'nun en büyük sorunu trafiktir. Alışveriş için gelenler Ordu'dan bir buçuk saatte çıkamıyor. O zaman çevre illere yöneliyorlar. Çevre yolumuz biran önce hayata geçerse Ordu nefes alır ve ekonomik olarak da çok büyük katkılar sağlanır' değerlendirmesinde bulundu.
Ünal, açıklamasını şöyle tamamladı: 'Ünye'ye yapılmasına karar verilen Ünyeport limanı biran önce yapılmalıdır. Çünkü Karadeniz-Akdeniz yolu da bittiğinde bu sadece Ordu'nun değil, 40 ile hizmet verebilecek bir liman olacak. Tabi bu limana kruvaziyer ve yat limanları da entegre edilmeli. Bolaman'a kadar bir hızlı tren sözü verildi. Sarp'a kadar devam etmesi arzumuz ama ilk etapta Bolaman'a kadar getirilmelidir. İkinci Organize Sanayi Bölgesi hızlandırılmalı. Tüm bunları hesaba kattığımızda Ordu, Karadeniz'in parlayan bir yıldızıdır, diyorum. Türkiye bizim ülkemizdir, Türkiye için ne gerekiyorsa yapılmalı ama biz birinci sırada Ordu için ne yapılmalı ona bakmalıyız. Yapılan güzel şeyler var ama yukarıda anlattığım gibi eksikler de var. Özetlersek, ekstra bir şey istemeye gerek yok, yeni taleplere de gerek yok; konuşulanlar hayata geçerse Ordu harika bir şehir olacaktır.'