Belediyelerin işbirliği yapabileceği ortamı geliştirmek ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmak amacıyla kurulan SODEM, olağan genel kurulunu İstanbul'da topladı. Genel kurulda, yaklaşık 15 milyon nüfusu kapsayan ve 139 belediyenin üyesi olduğu SODEM'in yeni yönetim kurulu da belirlendi.
Buna göre, SODEM yönetim kurulu Başkan Uysal'la birlikte Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Seyhan Belediye Zeydan Karalar, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'dan oluştu.
Yönetim Kurulu, yeni dönemde de SODEM başkanlığı görevine Soyer'i seçerken, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, SODEM'in ortak projelerden sorumlusu Yönetim Kurulu üyesi oldu.
Başkan Uysal, SODEM'de görev almanın Antalya için önemli olduğuna dikkat çekti. Başkan Uysal, 'Ortak projeler geliştirilmesi, Muratpaşa Belediyesi'nin Türkiye projesi olarak hayata geçirdiği Çevreci Komşu Kart, Turunç Masa, Al Yazma, Mor Makas gibi projelerin tanıtımı ve uygulama alanının genişlemesi açısından, Antalya için önemli bir görev' diye konuştu.

Başkan Uysal SODEM yönetiminde