Yaşanan yangın ile ilgili ev sahibi Feyzi Karaman'dan bilgi alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Karaman'a 'geçmiş olsun' dileklerini ileterek, "Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak sizlere gereken yardımı yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. İtfaiye Daire Başkanlığımız her zaman uyarılarda bulunuyor. Bu uyarıları dikkate almanız olası yangınların önüne geçecektir. Mal bir şekilde yerine gelir ama can asla gelmez. O yüzden can kaybı yaşanmadığı için şükretmeliyiz. Büyük geçmiş olsun' dedi.
Başkan Yılmaz'ın yaptığı ziyarette Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk ve eski Dereköy Belediye Başkanı Ahmet Topal yer aldı.

Yaklaşık 10 gün önce 19 Mayıs ilçesine bağlı Dereköy Mahallesi'nde Feyzi Karaman'a ait olan iki katlı inşaat halinde olan binada yangın çıkmış ve yine kendisine ait olan bir başka binaya da sıçrayan yangın büyük paniğe yol açmıştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından olaya müdahale edilmesiyle uzun uğraşlar sonucu yangın söndürülmüştü.