'Nükleere Hayır' mitinginde Sinoplular ve başka şehirlerden gelen çok sayıda vatandaş, nükleer santralleri istemediklerini dile getirdi. Sabah saatlerinden itibaren Diojen Heykeli önünde toplanmaya başlayan grup, Sinop Uğur Mumcu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Sinop halkı ve esnafı evlerinin ve dükkanlarının camlarına nükleer karşıtı afişler astı. Nükleer Karşıtı Platform'a bağlı sivil toplum kuruluşu ve siyasi bileşenlerin destek verdiği mitinge yurdun dört bir yanından gelen eylemciler de destek verdi. Eyleme CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Balıkesir Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Mehmet Tüm, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Meclis Üyesi Çetin Soysal, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Açıkgöz de destek verdi.

Açılış konuşmasını Sinop NKP Yürütme Kurulu Üyesi Murat Şahin yaptı. Şahin, 'Biz yer yıl olduğu gibi Fukişima'nın, Çernobil'in yıl dönümlerinde oradaki yaşanan facianın yıl dönümlerinde her yıl yaptığımız etkinliklerden birisi bu. Biz geçen yıl da, daha önceki yıl da daha doğrusu 2006'dan bu yana sürekli Sinop'ta bu etkinlikleri, bu mitingleri yapıyoruz. Bu mitingle ilgili bir aydır çalışmalarımız vardı ve şehrin sokaklarını afişlerle, bayraklarla donattık. Bu konuda hem burada Sinop'ta, hem Akkuyu'da hem de Türkiye'nin herhangi bir yerinde nükleer santral yaptırmamak için çabalarımız var' dedi.

Sinop Nükleer Karşıtı Platformu Başkanı Zeki Karataş ise, 'Çernobil felaketinin 1986 yılında yaşanan Çernobil felaketinin yılının 30. yılı, 2011 yılında yaşanan Fukuşima felaketinin 5. yılına denk gelen tarihte bir daha böylesi felaketler yaşamamak üzere miting düzenleyip Sinop'ta düşündükleri, Akkuyu'da kurmayı düşündükleri nükleer santralin kurulmasını önlemek adına miting düzenlemiş bulunuyoruz. Ve bu mitingde aynı zamanda Çernobil'de ve Fukuşima'da kaybettiğimiz canları anıyoruz. Bugün burada 50'nin üzerinde sivil toplum kuruluşu var ve Türkiye'nin her yerinden, Artvin'den, İstanbul'dan, Mersin'den, İzmir'den, Bursa'dan, Ankara'dan, Tunceli'den, Samsun'dan, Çorum'dan, Kastamonu'dan, Ordu'dan, Giresun'dan, özellikle Fatsa'dan altın madenciliğine karşı mücadele veren ve Artvin'den yine altın madenine karşı mücadele veren dostlarımız var' diye konuştu.

Aynı zamanda TBMM'de Çevre Komisyonu üyesi olan Milletvekili Barış Karadeniz, 'Bütçe görüşmelerinde bana atom enerjileriyle ilgili bir konuşma verdiler. Bu atom enerjileriyle ilgili yapmış olduğumuz konuşmada nükleer santralin Türkiye'ye ne verebileceği ya da ne gibi zararları olacağını anlatmaya çalıştık. Çevre komisyonunda sık sık dile getiriyoruz. Türkiye'nin nükleer santrallere ihtiyacı yok. Geçen hafta Almanya'daydım. Her yerde evlerin üstlerine güneş panelleri yapmışlar. Boş olan yerlere rüzgar tribünleri yapmışlar. Almanya gibi güneşi az olan bir ülkede bunlar yapılıp devlet buradan enerjisini sağlıyorsa bizim Türkiye'de yapılacak daha çok iş var. Nükleer santrale gerçekten ihtiyaç yok' dedi.

Miting yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde sona erdi.