Bayburtlu kadınlarla buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eğitimden kültüre sanattan spora her alanda kadınlara yönelik hizmetler gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Yaptığımız yatırımlarla kadınlarımızın yaşam standardını yükselttik. Kadınlara en çok yatırım yapan belediyeyiz' dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Bayburtlu AK Parti Kadın Kolları Başkanı Susam Kaban ve üyeleriyle Altın Meşe Park'ta verilen yemekte biraraya geldi. Samsun Bayburtlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Tali, AK Parti Canik İlçe Başkanı Gülay Korucu ile Bayburt Belediyesi Meclis Üyesi Filiz Öztürk'ün de katıldığı yemekte misafir kadınlarla sohbet eden Genç, kadınların bir toplumun en önemli varlıkları olduğunu söyledi.

KADINLAR CANİKTE ARTIK DAHA MUTLU

Bir toplumun gelişmişliğinin, o toplumdaki kadınların eğitim düzeyiyle doğru orantılı olduğunu belirten Başkan Genç, 'Bir anne, bir eş olarak kadın toplumu dönüştüren, ülkeye istikamet verendir. Kadınlarımızın hayatı farklı yorumlayışı, yaşamımıza ve duygu dünyamıza yeni ufuklar açıyor. Canik'te son 12 yılda ne yaptıysak, hangi adımı attıysak, toplumumuzu bir bütün olarak düşünerek, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla hepsini sahiplenerek adımları attık. Canik'i kadınların daha mutlu yaşayabildiği bir şehir haline getirdik. Kadını her zaman ve zeminde, baş tacı eden bir medeniyetin mensupları olarak, bundan sonra da sizlere her türlü imkanı sunmanın gayreti içerisinde olacağız" dedi.

KADINI EĞİTMEK, MİLLETİ EĞİTMEKTİR

Gerçekleştirdikleri kurslarla kadınların sosyal hayata ve iş hayatına katılma oranını artırdıklarına dikkat çeken Başkan Genç, "Kadınların eğitim ve refah düzeyinin toplumun zenginliğini ve geleceğini yansıttığının bilinciyle kadının toplumdaki saygınlığını korumak, onlara sosyal ve kültürel zenginlik katmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Biz şuna inanıyoruz; bir kadını eğitmek, bir aileyi, bir toplumu, bir milleti eğitmek demektir. Toplumun en değerli varlıkları olan kadınların sosyalleşmeleri, toplumsal dinamiklere ayak uydurmaları ve kültürel zenginliklerini artırmaları toplum açısından çok önemlidir. Bütün çabamız, kadınları mutlu bir toplum. Çünkü kadınları mutlu olan bir toplum geleceğe güvenle bakar" diye konuştu.

KADINLARA ÖZEL HİZMETLER

Kadınlara özgü bir çok yatırım yaptıklarına vurgu yapan Başkan Genç, "8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Hanım Konaklarımız, Aile Okullarımız, Kurs Merkezlerimiz ile daha pek çok sosyal ve kültürel tesislerimiz kadınlarımızın hizmetinde. Tesislerimizden günde 2 bin 500'ün üzerinde kadınımız yararlanıyor. Kadınlara yönelik en çok yatırım yapan belediye olarak ayrıca belediyemiz bünyesinde Aile Birimi ve Hukuk Birimi kurduk. Bu birimlerde kadınlarımız sosyal, psikolojik yardımların yanısıra hukuksal haklarını arayabiliyor. Kadınlarımıza yönelik sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerimizle farkındalık oluşturuyoruz. Bundan sonra da kadınlarımız için yatırımlar yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Yemeğin sonunda Başkan Genç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Susam Kaban'a Canik Belediyesi tarafından düzenlenen kurslarda kursiyer kadınlar tarafından perspektif sanatıyla yapılan üç boyutlu tablo hediye etti.