Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği (KAD) üyeleri tarafından Baldıran Köyünde doğa harikası bir kanyonun keşfedilmesi ilçenin doğa turizmindeki potansiyelini bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Merkezi İstanbul'da bulunan ve keşfedilmemiş doğal güzellikleri turizme kazandırmak amacıyla kurulan Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği (KAD) ilçeye 29 kilometre uzaklıktaki Baldıran Köyünde bulunan Kalinse Kanyonun keşif ve rota işaretlemesini yaptı.
KAD üyesi doğa sporcuları Ender Görmüş, Ömer Mertyürek, Gökhan Sesişen, Murat Aksu ve İbrahim Arslan Kalinse Kanyonunu geçerek kanyon içerisindeki doğal güzellikleri fotoğrafladılar. Bölge halkının dahi daha önce hiç görmediği doğal güzelliklerin keşfedilmesini sağlayan KAD üyeleri bu güzelliklerin tanıtılarak doğa turizmine kazandırılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Doğa Sporcusu Ender Görmüş, dernek olarak Kalinse Kanyonunu keşfetmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek 'Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği olarak Baldıran Köyündeki Kalinse Çayı üzerinde bulunan doğa harikası kanyondan sportif amaçlı bir geçiş yaptık. Amacımız içinden hiç geçilmemiş olan bu doğa harikası güzelliğin keşif ve rota işaretlemesini yapmak, alternatif doğa sporlarına ve doğa turizmine kazandırmaktı.' ifadelerini kullandı.
Doğa sporcuları Osmancık ilçesinin doğa turizmine kazandırılmayı bekleyen güzelliklere sahip olduğunu belirterek bu alanda çalışma yapılmasını istiyor.