Trakya bölgesinde 6 ayrı şehirde 12 ayrı mağaza ile bölge halkına hizmet verdiklerini söyleyen beyaz eşya satıcısı Murat İşgüder, 'Bizim sattığımız ürünler, buzdolabı, çamaşır makinesi. ÖTV nedir? Lüks tüketim vergisi. Bir buzdolabı, bir çamaşır makinesi bir pırlanta değil, altın değil lüks bir araç da değil. İnsanların hayatlarını idame ettirebilmesi için olması gerekenler. Yani bunlar lüks değil, biz ÖTV'nin tamamen kaldırılmasını istiyoruz' dedi.
İndirimin satışa etki edip etmediği yönündeki soruya da yanıt veren İşgüder, 'Tabii ki satışa etki etti. Ortalama, ÖTV ve KDV'yi topladığımız zaman yüzde 25'lere varan indirimler oldu. 2 bin TL'ye sattığımız bir buzdolabını, vatandaş bin 500 TL'ye aldı. Bin liraya sattığımız bir çamaşır makinesi 750 liraya indi. Tabii ki bu da işlerimizi olumlu yönde arttırdı. 30 Eylül'e az bir süre kaldı. Alamayanlar var, ne yapabiliriz diye soran var, kaparo verelim diyenler var. Biz elimizden geldiği kadarı ile bu müşterileri kırmamak için ön talep alıyoruz. Ama şunu yeniden söylemek gerekirse, beyaz eşya kesinlikle lüks tüketim olmaktan çıktı. O yüzden ÖTV'nin tamamen kaldırılmasını devletimizden istiyoruz' diye konuştu.
Bir diğer beyaz eşya satıcısı Yavuz Aydın ise, 'ÖTV'nin kalkması bizim için iyi oldu. Satışlarımız anlamında bizi biraz da olsa etkiledi, artı avantaj sağladı. Bitmesine son hafta kaldı. İşlerimiz biraz daha hareketlendi. Müşterilerimizin biraz daha erken karar vermelerini sağladı. Açıkçası ÖTV indiriminin bitmesini istemiyoruz derken ÖTV'nin tamamen kalkmasını da istiyoruz. ÖTV'nin artık beyaz eşya sektöründe olmamasını istiyoruz. Çünkü bir beyaz eşya özel tüketim değil. Çünkü beyaz eşya artık bir ihtiyaç. Buzdolabı, çamaşır makinesi artık bir ihtiyaç. Tamamen kaldırılmayacaksa bile bu yıl sonuna kadar 2017 sonuna kadar uzatılmasını istiyoruz. Kış sezonunda işlerin yavaşladığı dönemde ÖTV indirimi ile yeniden hareketlenebilir. Açıkçası ÖTV indiriminin uzatılmasını talep ediyoruz ama tamamen kalkmasını da istiyoruz. Bizden ziyade tüketiciye yansıyan bir tutar olduğu için kalkmasını isteriz' şeklinde konuştu.
ÖTV indiriminin sona ermesine sayılı günler kala alışveriş yapan vatandaşlar da indirimin sürmesi gerektiğini dile getirdi.