Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu, Türk güreşinin sembol ismi Yaşar Doğu'nun yaşadığı Kavak Emirli Mahallesi'nde yapılan müze evi ve güreş sahasında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi daire amirleri ve Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, '1 Ekim 2017 Pazar günü yapılacak olan 1. Emirli Yaşar Doğu Güreş Festivali ile açılışlarımız yapılacak' dedi.
Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu'nun memleketi olan Kavak'ta Belediye Başkanı olmaktan büyük gurur duyduğunu belirten Başkan Sarıcaoğlu, 'Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'a desteklerinden dolayı şahsım ve tüm Kavak halkı adına teşekkür ediyorum. Yaşar Doğu'nun büyüdüğü Emirli Mahallemizdeki evini müze haline getirdiler aynı zamanda yine Emirli Mahallemize büyük bir güreş alanı kazandırdılar. Buraların açılışını 1 Ekim 2017 Pazar günü hep birlikte büyük bir güreş organizasyonu ve coşku ile yapacağız' diye konuştu.
'Güreş festivalleri artık Emirli Mahallesi'nde olacak'
Sarıcaoğlu, 'Büyükşehir Belediyesi daire amirlerimiz ile birlikte Emirli Mahallemizde incelemelerde bulunduk. Son hazırlıklar tamam. Pazar günkü açılışa sayılı günler kaldı. Her sene ilçemizde geleneksel hale getirdiğimiz Yaşar Doğu Güreş Festivalleri bundan sonra Emirli Mahallemizde yapılacak. Buranın hizmete girmesinde çok büyük emekleri olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'a ve daire amirlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum' şeklinde konuştu.

Yaşar Doğu Müze Evi festivalle açılacak