Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) tarafından düzenlenen 'Vale Eğitim Seminerleri'nin ilki Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. Beyoğlu Belediyesi ve Tüketici Başvuru Merkezi'nin katkılarıyla düzenlenen seminerde 'Etkili İletişim Teknikleri ve Protokol Kuralları, Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü, Müşteri Karşısında Yasal Sorumluluklar' hakkında detaylı bilgilendirmeler ve uygulamalı dersler yapıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da konuşmacı olarak katıldığı Seminerin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

'Göz göze teması tavsiye ediyorum'
Seminerde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 'Toplum geliştikçe hizmet sektörüne olan ihtiyaç çoğalıyor ve sektör kendi içinde derinleşiyor. Vakti saati geldiğinde nerede ne yapmanız gerektiğini bilmek çok kıymetli. İyi bir karşılama ve saygın bir davranış çözümün yüzde 70'idir. Valenin işi iki türlü; insani ve mekanik. Yani ilk anda insan ilişkisi kuruyorsunuz. Ondan sonra arabayı park etmek işin mekanik boyutudur. İşin mekanik boyutuna daha çok fokuslanırsanız kaybeden olabilirsiniz. Çünkü insanlar özel ilgi bekliyor. Tabi ki insanların tüm isteklerini karşılayamazsınız. İlk anda insanların gözünün içine bakıyorsanız, onları özel hissettiriyorsanız yelkenlerini indirecektir. Hayatta insanların en çok önemsediği davranış ilgi, alaka ve saygıdır. İnsanların kendilerini özel hissetmelerini sağlamak için, göz göze teması tavsiye ediyorum' dedi.

TOBFED bin 500 genci meslek sahibi yaptı
Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu, (TOBFED) işsiz gençlere verdiği meslek kursları ile bugüne kadar bin 500 genci meslek sahibi yaptı. TOBFED, işsiz gençlere oto yıkama, oto kuaför, oto cam filmi, valelik, lastik ve jant bakım-onarım gibi dallarda mesleki eğitim vererek hem sektördeki nitelikli eleman ihtiyacını karşılıyor, hem de işsiz gençleri hiçbir ücret almadan meslek sahibi yapıyor.
TOBFED öncülüğünde hayata geçirilen projenin ortakları arasında; Beyoğlu Belediyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İŞKUR, KOSGEB, Mesleki Yeterlilik Kurumu, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi bulunuyor.

Beyoğlu’nda vale eğitim semineri düzenlendi