Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'ın makamında gerçekleşen ziyarete Aydın Folklor ve Araştırma Derneği Başkanı Hilmi Bilir, dernek yöneticileri Burcu Gökçe, Filiz Ok ve Caner Alper katıldı. Çocukluklarından bu yana halk oyunları kültürüyle yoğrulmuş, farklı mesleklerden Aydınlı bir grup zeybek tarafından yaklaşık iki yıl önce kurulan Aydın Folklor ve Araştırma Derneği (AYFAD) Başkanı Hilmi Bilir, dernek hakkında bilgiler vererek, ' Derneğimiz 2 yıl önce Türk ve Aydın ilimizin kültürüne hizmet etmek adına kurulmuştur. Ege'ye has halk oyunları kültürünü yaşatmak ve 7'den 70'e zeybek kültürünü herkese aşılamak maksadıyla dernek çatısı altında farklı meslek grubundan zeybeklerle bir araya geldik. Efeler Belediyesi'nin kültür ve sanat dalındaki faaliyetlerini yakından takip ediyor, takdirlerimizi sunuyoruz. Derneğimiz belediyenin kültür ve sanat alanındaki faaliyetleri katkı sağlamaya hazırdır. Aydın'a özgü kültürel değerlere her zaman önem veren ve bu kültürün devam ettirilmesi için yapılan çalışmalara, projelere destek veren Belediye Başkanımız Mesut Özakcan'a tekrar teşekkür ederim ' dedi.
Düzenlenen ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan da AYFAD yönetimine ve derneğe gönül verenlere teşekkür ederek, 'Kültürümüzün unutulmaması ve gelecek yeni nesillere aktarılması amacıyla çalışmalarına devam eden dernek yöneticilerine ve üyelerine başarılarının devamını dilerim. Efeler Belediyesi olarak kültürümüze sahip çıkan ve yarınlara aktarılması için çalışan tüm derneklere ve sivil toplum kuruluşlarına destek olmaya devam edeceğiz. Aydın folklorunun tanıtımı için tüm çalışmalara katkı sağlayan AYFAD'a tekrar teşekkür ediyorum' dedi.
Ziyaret sonunda AYFAD üyeleri, Başkan Özakcan'a, Orhun Anıtları'nın yer aldığı çerçeveletilmiş fotoğrafı hediye ederek makamda hatıra fotoğrafı çektirdiler.