Bodrum Belediyesi tarafından 2015 yılında 'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganıyla başlatılan deniz dibi temizliği etkinliklerinde görev alan dalgıçlar, 01-08 Ekim tarihleri arasında Gökova'da düzenlenecek olan deniz dibi temizliği için hazırlıklarını tamamladı. Dalgıçlar, etkinlik öncesi ise çalışmalar hakkında bilgi vermek için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.
Çalışmalar hakkında bilgiler veren Dalış Ekibi Kaptanı Deniz Büyüksöylemez, 'Ekipte bulunan birçok arkadaş, 2014 yılı öncesinde kapanan belde belediyelerinde yine bu tür faaliyetleri gönüllü olarak yürütüyor ve temizlik çalışmalarına destek veriyordu. Yeni süreçte bu çalışmaları yapmak istediğimizi ilettiğimizde başkanımız bizi hep destekledi. Özellikle çocuklarımızda ve gençlerde çevreyi koruma bilincini yaymak amacıyla yaptığımız çalışmalar, her geçen yıl büyüyerek devam etti. Ve kısa sürede denizlerimizde olumlu sonuçlarını görme şansını yakaladık' ifadelerinde bulundu.
Gönüllü olarak yaklaşık 3 yıldır deniz dibi temizliği yapan belediye personelinden oluşan dalış ekibine teşekkür eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 'Belediye personellerimizin böyle gurur verici bir görevde gönüllü olarak yer almalarından dolayı kendilerini kutluyorum. Belediyemiz böyle bir ekibe sahip olduğu için çok şanslı ve diğer belediyelere de örnek teşkil etmesi bakımından büyük bir öneme sahip. Dalgıçlarımız her yıl aldıkları eğitimlerle de kendilerini daha çok geliştiriyorlar. Belediye başkanı olarak onları özellikle dalış eğitimleri konusunda desteklemekten ötürü büyük mutluluk duyuyorum. Denize En Çok Mavi Yakışır diyerek 2015 yılında çalışmalarımıza başladık. Denizden çıkan atıklarda ilk yıllara oranla azalma olduğunu gözlemliyoruz. Bu da halkımızın artık daha bilinçli hale geldiğinin bir göstergesi. Amacımız yediden yetmişe herkesin çevreyi koruma bilincine sahip olmasını sağlamak. Yaz sezonu öncesinde başlattığımız deniz dibi çalışmalarını geçtiğimiz yıldan itibaren sezon sonunda Gökova'da devam ettirdik. Bu yıl ikinci kez Gökova'da çalışmalarımızı tekrarlayacağız. Koordineli olarak hem dalış ekibimiz hem de temizlik ekiplerimiz Gökova'da görevde olacaklar. Özellikle dalış ekibimize şimdiden özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.' dedi.
3 yıldızlı üç dalgıç, 2 yıldızlı yedi dalgıç, tek yıldızlı iki dalgıç ve bir serbest dalgıç olmak üzere toplam 13 kişiden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, yaklaşık 3 yıldır Bodrum yarımadasında bulunan koylarda deniz dibi temizliği yapıyor. Bu süre zarfında toplam 75 farklı noktada dalış yapan ekipler, geçtiğimiz yıl Gökova ve Datça'da da dalışlar gerçekleştirmişti.

Cevat Şakir’in izinden Gökova’da deniz dibi temizliği