Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, tıbbi aletler sektörünün Türkiye için savunma sanayisi gibi stratejik öneme sahip sektör olduğunu ifade etti.

ÖNEMLİ KATKI VERDİ

Sektörün dışa bağımlılıktan kurtulması gerektiğine işaret eden Gürkan, "Türkiye, tıbbi cihaz ve tıbbi el aletleri konusunda her türlü üretimi yapabilecek tecrübeye ve yeteneğe sahiptir. Dışa bağımlılığı azaltmak için yerli ve milli üretimi öne çıkarmalıyız. MMO, 2002 yılından itibaren tıbbi cihazlar imalatı sanayi kongreleriyle sektörün önemini vurgularken, yol haritası oluşturulmasında da önemli katkı vermiştir" diye konuştu.

KÖPRÜ GÖREVİ

Samsun'un dünyada cerrahi aletler üretimi konusunda üçüncü üretim merkezi olduğuna dikkati çeken Gürkan, şunları kaydetti: "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız Türkiye'de ilk kez tıbbi aletler sanayi bölgesinin Bafra'da yapılmasına karar verdi. Milli Eğitim Bakanlığımız da Samsun'da üretim yapan irili ufaklı 55 firmanın ihtiyacı olan nitelikli ara teknik personeli yetiştirmek için Tıbbi Cihaz Anadolu Meslek Lisesini kurdu. Son olarak Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç ile üretim arasında köprü görevi görecek ve sektörün üretimine yön verecek şirketi kurmak için kararı Meclisten geçirdi. Bu çalışmaların artarak devam etmesini bekliyoruz. Tıbbi aletler konusunda Samsun'da yapılan yatırımları mutlulukla karşılıyoruz."
Gürkan, tıbbi cihaz üretimi konusunda odalarının her türlü desteği vereceğini sözlerine ekledi.