Organizasyonun tarifini 'İslam kardeşliğinin dayanışması' olarak yapan ESTP Başkanı Güvenli, kermesten elde edilen gelir, bağış ve yardımların Arakanlı Müslümanların yarasına merhem olacağını ifade etti.
'Yardım Kuruluşlarının bu dayanışma örneği Erzurum'da olduğu gibi, Türkiye'de de bir ilk olma niteliği taşımaktadır' diyen Güvenli, 'Erzurum'daki bu yardım çalışmasıyla tek ses ve tek nefes olan yardım kuruluşlarımız, muhteşem bir dayanışma örneği sergilemektedirler' dedi.
Yardım organizasyonu kapsamında kurulan kermes çadırlarında gıdadan giyim ve hediyelik eşyaya varıncaya kadar çok çeşitli ürünlerin satıldığını belirten
Güvenli, 'Dadaşların bu çadırlarda içeceği bir bardak çay bile Arakanlı din kardeşlerimiz için ilaç olacak değerde.' ifadesini kullandı.
Türkiye'de bir ilk olduğu için herkesin gözünün bu organizasyonda olduğunun altını çizen Güvenli, bu bağlamda Erzurum halkına çok büyük bir sorumluluğun düştüğünü dile getirdi.
Tarih boyunca hep mağdur ve mazlumun yanında olan Erzurum'un, bu tarihi misyonu bir kez daha yerine getireceğine inandıklarını belirten Güvenli, 'Gayret bizden, destek Erzurum'dan ve takdir de Yüce Allah'tandır' dedi.

Arakanlı Müslümanlar için Erzurum’dan destek