Babaeski Halk Eğitim Merkezinde yapılan 'Babaeski Engelleri Aşıyor' kapanış toplantısı ve pikniğe, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Kapanış töreninde bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Babaeski Halk Eğitim Merkezi ile birçok proje gerçekleştirdiklerini söyleyerek, 'Sizler aileler olarak özel çocuklara sahipsiniz. Toplumun önyargısı, bu bireylere bakış açısı sizleri eminim ki üzüyor. Toplum olarak önyargılarımızdan kurtulmamız gerekiyor. Öğrencilerimiz bu okullara, işliklere devam ettiklerinde hem sosyalleşiyorlar, hem de akademik anlamda okuyup yazabilecek durumda olanlar bunu geliştirebiliyorlar. Sizlere şunu hatırlatmak istiyorum, elinizde bulunan imkanlar çocuklarımız için büyük bir nimettir. Ailelerle buradan bir daha seslenmek istiyorum, özel çocuklarımızı sosyal hayata daha çok katın. Devletimiz sağladığı imkanlarla hayatınızı kolaylaştırmaya çalışıyor. Çekinceleri olan aileler gelip burada gözlem yapabilirler. Burada oluşturulan atölyeler çocuklarımızın sosyalleşmesi ve el becerilerinin artmasına destek oluyor. Babaeski'ye böylesine anlamlı bir proje kazandıran proje ekibini kutluyor ve emeği geçen başta kaymakamımız olmak üzere herkese teşekkür etmek istiyorum. Hayırlı olsun' dedi.
Açılış konuşmalarının ardından davetliler, öğrenciler tarafından hazırlanan resim ve seramik sergisini gezdi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan pikniğe katıldı. Ayrıca törende projeye katkı veren katılımcılara plaketleri verildi.
Proje kapsamında resim ve seramik atölyesi, uygulama atölyesi yapıldı ve eğitim binası özel ihtiyacı olan bireylerin kullanımına uygun hale getirildi. Tamamı bir yıl süren proje kapsamında 16 katılımcıya ve ailelerine yönelik psikolojik destek eğitimleri de verildi. Projenin iştirakçileri arasında Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mimar Sinan İlkokulu, Babaeski Ortaokulu, Babaeski İMKB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Babaeski Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü, Babaeski Belediye Başkanlığı ve Babaeski Tolum Sağlığı Merkezi yer alıyor.
Toplam bütçesi 88 bin 948 TL olan projenin yüzde 84'üne denk gelen 75 bin 278 TL'si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı.

Babaeski’de engellilerin yüzü gülüyor