Bingöl Üniversitesi'nin 2017-2018 Akademik Yılı açılış töreni üniversite kongre merkezinde gerçekleşti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Ulusal Ekonomi ve Bölgesel Kalkınma' konulu seminerde milli gelirinden, işsizlik oranına kadar bir çok konuya değindi.
AK Parti hükümetinin 2002 yılında göreve gelmesiyle milli gelirin 230 milyar dolar olduğunun altını çizen Yılmaz, ' Kişi başına gelirimiz ise 3 bin 500 dolar civarındaydı. Geçen 15 yıl içinde bu 230 Milyar doların 860 Milyar dolara çıktığını görüyoruz. Bu süreç içinde 2007'den başlayarak bugün hala dünyayı, ülkemizi, insanları etkileyen küresel krizin etkileri var. Bu süreç içerisinde gezi hadiselerinden, 17-25 Aralık'a, 15 Temmuz'a varıncaya kadar içeride yaşadığımız birçok hadise var. Diğer taraftan Ortadoğu'da büyük istikrarsızlıklar var. Irak ve Suriye başta olmak üzere. Çok çeşitli terör hadiseleri bunların etkileri var. Bütün bu olumsuz şartlara rağmen, ekonomimizi 230 milyar dolardan 860 milyar dolara çıkardık. Kişi başına gelirimiz ise 3 bin 500 dolardan yaklaşık 11 bin dolara yükseldi. Bunu diğer rakamlarda da görebiliyoruz. Örneğin 2002 yılında ihracatımız 36 milyar dolar, geçen yıl itibariyle bu 143 milyar dolara yükseldi. Tarihi rekor seviyemiz olan 158 milyar doları zorluyoruz' diye konuştu.

'İşsizlikte arzu ettiğimiz konumda değiliz'
İşsizlik oranıyla ilgili de konuşan Yılmaz, 'İşsizlik konusunda tam arzu ettiğimiz konumda değiliz. Çok istihdam ürettik bu seviyede ama istediğimiz seviyeye ulaşmadı. 2002 yılında tüm Türkiye'de çalışan sayısı 19 milyon küsürdü. Bugün geldiğimiz noktada bu 28 milyona yükseltmiş durumdayız. Özellikle küresel kriz denilen 2010 yılından bu yana 7 milyon insanımıza iş imkanı sağlamış durumdayız. Bu önemli bir gelişme ama işsizliği çok düşüremedik' şeklinde konuştu.
Bingöl Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, üniversite dekanları, araştırma görevlileri ve öğrenciler katıldı.

AK Parti’li Yılmaz: “Milli gelirimizi 860 milyar dolara çıkardık”