Türkiye'de de faaliyet gösteren ve tüm dünyada milyonlarca müşterisi olan bir fast-food zincirinin buzlarında yüksek oranda bakteriye rastlandı. İngiliz basın kuruluşu BBC tarafından yapılan habere göre, tavuk ürünleri sattığı bilinen ünlü fast-food zincirinin Birmingham'daki mağazasında bulunan buzlarda dışkı kalıntılarına rastlandı.

Leeds Beckett Üniversitesi'nde analiz sonuçlarını değerlendiren Dr. Margarita Gomez Escalada, 'Buzlarda yüksek oranda bakteri bulduk' diyerek, fast-food zincirinin buzlarında yüksek oranda bakteri olduğunu doğruladı. Ayrıca 'Buzlardaki dışkı organizmaları ya buzun yapıldığı suda ya da buzun kendisinde bir kirlenme olduğunu ortaya koyuyor. Bu da buzun tüketilmesiyle hastalık kapma riskini artıyor.' diyen Escalada, tüketilen buzların hastalık kapma riskini arttırdığını dile getirdi.

TÜRKİYE'DE DE ŞUBELERİ VAR

Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın her yerinde mağazası bulunan ünlü fast-food şirketi ise, bir mağazasında ortaya çıkan bakteri krizi sonrasında açıklama yaptı. Açıklamada bulguların hayal kırıklığı olduğu ifade edilirken, derhal inceleme başlatıldığı ifade dile getirildi.