İlkadım Belediyesi, cenaze hizmetleri bünyesine kattığı yeni 2 soğutuculu cenaze nakil aracı, cenaze sahipleri ve yakınlarının ulaşım hizmetlerini karşılamak için 3 adet cenaze otobüsü ve taziye çadırlarıyla hizmet veriyor.

Cenazedeki tüm hizmetler belediyeden
Cenaze sahibinin sadece acısını yaşaması için tüm işlemlerle belediye olarak kendilerinin ilgilendiğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'Yakınını kaybetmek, yaşanan en acı duygulardan biridir insanoğlu için. Bu acıya bir de cenaze için yapılması gerekenler eklenince, zaman zaman sıkıntılı durumlar yaşanabiliyor. Cenaze sahibi ailelerimiz yazın sıcak, kışın soğuk ve yağışlı havalarda evlerin yetersiz kalması nedeniyle zor durumda kalıyordu. Halkımıza yardımcı olabilmek adına, bu uygulamanın eksikliği ile ilgili bazı talepler aldık. Böyle bir ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Bu ihtiyacı gidermek için de harekete geçtik' dedi.

Taziye çadırı hizmeti, çay, pide ve ayran ikramı
Taziye çadırlarını Karadeniz'de ilk kez Samsun'da gündeme getiren belediye olduklarını ifade eden Başkan Tok, 'Biz, cenaze sahibi sadece cenazesinin acısını yaşasın, ikramla, masayla, sandalyeyle uğraşmasın, bunların tamamını biz İlkadım Belediyesi olarak üstlenelim diyerek vatandaşımızın acısını hafifleten hizmetler sunuyoruz. Bunun için vatandaşlarımız için neler yapabiliriz diye bir araştırma yaptık ve bu taziye çadırlarını Karadeniz'de araştırıp bulan biz olduk. Şu anda belediyemize ait 3 tane taziye çadırımız var. 40 metrekare kullanım alanı olan ve 3 dakikada kurulabilen taziye çadırımız, pratik olarak şişebilen portatiftir. Taziye evine personellerimiz gidiyor, çadırı kuruyor ve elemanımız taziye süresi boyunca çay, pide, ayran ikramlarında bulunuyor' diye konuştu.

Cenazelere otobüs hizmeti ve soğutuculu tabut
Cenaze hizmetleri için soğutuculu cenaze nakil araçları da aldıklarını ifade eden Başkan Tok, 'Yaz aylarında cenazelerimizin sabaha kadar muhafaza edilmesi adına yine soğutuculu 2 adet tabutlarımız var. Bir de vatandaşlarımızın ilçelere gidebilmesi adına 3 tane de otobüs aldık. İnsan olarak kişinin ölümünden doğumuna kadar her anıyla ilgilenen bir kurumuz. İnsan hayatında 2 tane önemli an vardır; biri düğünü, biri de ölümü. Biz vatandaşlarımızın ölümünde de, düğününde de olmaya çalışıyoruz, çünkü insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır düsturuyla hareket ediyoruz. Şimdi bizden örnek alan belediyeler var, bundan da mutlu oluyoruz' şeklinde konuştu.

İlkadım Belediyesinin cenaze hizmetleri taktir topluyor