Atiker Konyaspor'un davetiyle yeşil-beyazlı takımın Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes ile UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı maçı izlemek üzere aileleriyle birlikte Konya'ya gelen madenciler, kulüp başkanı Fatih Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, futbolcular Ali Turan, Ömer Ali Şahiner ve Selim Ay'ın katıldıkları moral yemeğine misafir oldu.
Kulüp başkanı Fatih Yılmaz konuşmasında, madenciliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, 'Onlarca metre yerin altında çalışmak, emek vermek her şeyden daha önemli. Teknoloji ilerledikçe farklı bir şekilde maden çıkarma yöntemleri gündeme gelecektir ama yerin altına girip o çalışmaları yapmak da dediğimiz gibi kutsal ve son derece önemli. Ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayaklarınıza sağlık bizi kırmadınız davetimize icabet ettiniz sağ olunuz var olunuz. Bu arada sayın hocam Mustafa Reşit Akçay ve futbolcularımız esasında şu an UEFA maçımız için kamptalar ama böyle bir program olduğunu ve katılmak isteyip, istemeyeceklerini sorduğumuzda 'şeref duyarız' şeklinde cevap verince bu güzel, sıcak ortamda bizlerle birlikte oldular. Başta madencilerimiz olmak üzere herkesi burada ağırlamaktan büyük bir onur duyuyoruz hepinize hoş geldiniz diyoruz' dedi.

Akçay: 'Mezar gibi bir yerde çalışıp ülkesine hizmet eden insanlarla karşılaştık'
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise, yerin metrelerce altında çalışıp ülkesine hizmet eden madencilerle bir arada olduklarını hatırlatarak, 'Hepiniz tekrar hoş geldiniz. Bizler prensip olarak maçtan bir akşam önce bütün dünyayla diyaloğumuzu keseriz ama bu akşam öyle bir şeyle karşılaştık ki, yüreğimizin bir tarafını yaktınız, kömür gibi bıraktınız ondan sonra diyorsunuz ki bize, yemeğe davet ediyoruz niye geliyor musunuz? Nasıl gelmeyeceğiz? O kadar onurlu kişilerle karşı karşıyayız ki mecburuz gelmeye. Bu akşam iyi ki gelmişiz. En azından mezar gibi bir yerde çalışıp ülkesine hizmet eden insanlarla karşılaştık. Sözün bittiği yerdeyiz' şeklinde konuştu.

'Madencilerden teşekkür'
Yemekte söz alan madenciler davet için teşekkür ederken, Atiker Konyaspor'a oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçında başarı dileğinde bulundu. Madencilerden Turgay İnan, 'Zonguldak Çaycumalıyım. Bu yaşadığımız olay tamamen tevafuk diyelim. Biz buralara bu noktalara geleceğini hiç bilmiyorduk, düşünmüyorduk, tahmin etmiyorduk. Çok teşekkür ederiz bizi ailece buraya davet ettiniz. Bütün madenci arkadaşlarıma teşekkür ederim, inşallah maçı kazanacağız' şeklinde konuştu.

Forma hediye edildi
Yeşil-beyazlı futbolcular Ali Turan, Ömer Ali Şahiner ve Selim Ay yaptıkları konuşmada, Vitoria Guimaraes maçında alacakları galibiyet sonrası madencilerle galibiyet pozu vermek istediklerini söylediler. Yemeğin sonunda madencilere, üzerlerinde isimlerinin yazdığı ay-yıldızlı Konyaspor forması, madenciler de madenci heykeli ile Devrek Bastonu hediye etti. Günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirildi.

Zonguldaklı madenciler A.Konyasporun konuğu oldu