Muratpaşa Belediyesi, Ramazan ayında olduğu gibi Muharrem ayında da iftar düzenliyor. Ramazan ayı iftar sofralarını her gün farklı bir mahalleye taşıyan Muratpaşa Belediyesi, Muharrem iftarını, Yeşildere Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi'nde verdi. Başkan Uysal, yaptığı konuşmada, Muharrem ayının bir yönüyle mazlumların, haksızlığa uğramışların, çölde su ararken su bulamamışların, zulme uğramışların sembolü olduğunu belirterek, 'Muharrem ayı özellikle kardeşleşme, adaleti, insanlar arasındaki hak eşitliğini tesis etme, insanların hukukunu düzeltme, doğrudan yana olma anlamında çok önemli çok değerli manevi bir ay' diye konuştu.
Barış ve kardeşlik
Muratpaşa'da düşünsel temelleri Muharrem ayı ve temsil ettiği değerlere dek uzanan bir anlayış içinde belediyecilik hizmetlerini barış, kardeşlik, sevgi ve saygı üzerine kurgulandığını dile getiren Başkan Uysal, 'Bütün insanlarımızı ayrı ayrı seviyoruz, başımızın üzerinde tutmaya gayret ediyoruz. Bütün komşularımızın her gün biraz daha komşulaşmasını esas alıyoruz' dedi.
Haksızlığa uğradı
Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi'nin yapıldığı Yeşildere ya da bulunan adıyla Zeytinköy'ün çok kötü yargılarla anılıp haksızlığa uğramış bir bölge olduğunu dile getiren Başkan Uysal,
'Oysa bizim Zeytinköy'deki komşularımız iyi insanlardır, temiz insanlardır. İşte bu manevi merkez, bunun merkez kaç kuvvetini, ibresini, atardamarını oluşturduğumuz bir merkez olacak. İnşallah burada insanlarımız birbirine kenetlenecek. Burada insanlarımız manevi ve fiziksel bir dayanışma içerisinde olacak. Burası şehrimiz için çok değerli bir tutkal olacak' diye konuştu.
Başkan Uysal, iftarın ardından inşaatı tamamlanan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Muratpaşa Belediyesi'nin Yeşildere Mahallesi'nde 1180 Sokak'ta yapımını tamamladığı kültür merkezi, 2 bin 200 metrekarelik alana inşa edildi. Bodrumla birlikte 3 kat olan merkezde 250 kişilik cem salonu, 150 kişilik konferans salonun yanı sıra eğitim salonları, yarı açık toplanma alanı, aşevi, gasilhane ve morg yer alıyor.

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi’nde Muharrem iftarı