Koç Holding, Türkiye'nin 81 ilinde düzenlediği ''Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum'' projesinin Samsun toplantısını gerçekleştirdi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Davut Altan Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya, Koç Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şeniz Akan, Ülkem İçin Gönüllü Elçisi Rüştü Araboğlu, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı) temsilcileri ve eğitmenleri ile STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

TÜM ÜLKEYE YAYILMALI
Projenin amacının Samsun'da toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili sorunları tespit edip çözüme kavuşturmak olduğunu ifade eden Ülkem İçin Gönüllü Elçisi Rüştü Araboğlu ''Projemizle insanın bulunduğu her ortamda yapılan cinsiyet ayrımı konusuna odaklanacağız. Hedefimiz, Samsun'da Koç markasını temsil eden bayiler ve çalışanlar olarak projemizi içselleşirerek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bulunduğumuz bölgede değişime öncülük etmek. Hep birlikte projeyi sahiplendiğimizde, etki alanımız daha büyük olacak. Dileğimiz son derece önemli olan bu konunun sadece Koç topluluğu ile sınırlı kalmayıp, tüm ülkeye yayılması. Proje kapsamında Samsun'da 2 gün boyunca önce polisimizle daha sonra da SES Koleji ve TED Koleji öğrencileriyle eğitimler gerçekleştireceğiz. Kentimiz için başarılı çalışmaları hayata geçireceğimizin umuduyla katılımınız için teşekkür ederim'' diye konuştu.

EŞİTLİKÇİ TOPLUM İÇİN
Eşitlikçi bir toplum sağlamak için harekete geçtiklerini kaydeden Koç Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şeniz Akan ise, ''Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin nedenleri ve sonuçlarına dair toplumun tüm kesimlerinde farkındalık yaratarak, duyarlılığı artırmak amacındayız. Bu farkındalığın da sadece kurum ve kuruluşlarda değil bireylerde de eşitlikçi ve hak temelli bir yaklaşım yaratacağına inanıyoruz. Proje kapsamında düzenlenen seminerlerde katılımcılarda 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' konusunda farkındalık yaratılması için çalışmalar yürütülüyor. Çalışmalarımızı da Türkiye'nin dört bir yanında toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine inşa ediyoruz'' dedi.

Zerrin SOMUNCU