Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile ekibinin 1,5 yıldır üzerinde çalışarak hazırladığı Anadolu Oyuncak Müzesi, Cuma günü saat 18.00'de düzenlenecek törenle ziyarete açılacak. Dokuma Fabrikası'nın kreş binasının oyuncak müzesine dönüştürülmesi, bölgenin cazibe merkezi haline gelmesine büyük katkı sağlayacak.
Kurucusunun Başkan Tütüncü, koordinatörünün teknikten sorumlu başkan yardımcısı Sebahat Adanır, küratörünün Prof. Dr. Nevzat Çevik, teşhir ve tanziminde ise Emrah Ünlüsoy'un imzasını taşıyan Anadolu Oyuncak Müzesi, öğrenme, eğlence, ailecek buluşma noktası olması itibariyle de sosyalleşme alanı olarak hizmet verecek. Her yaştan ve her kesimden insanların kendisinden bir şeyler bulabileceği 8 bin adet teşhirleriyle birlikte, müzecilik kurgusundaki eğitici programlar ve mini bir EXPO 2016'yı andıran özel parkıyla da dikkat çeken bir yer kazandırılmış oluyor.
Sağlıklı çocuklar sağlıklı gelecek
Türkiye'nin dört bir yanındaki müzeleri ziyaret ederek müzecilikteki bilgi ve birikimlerini arttıran Başkan Tütüncü, yeni eserinin oluşumunda uzun mesailer harcadı. Anadolu Oyuncak Müzesi'nin kurarken sağlıklı bir toplumun iyi eğitilmiş, sağlıklı ve mutlu çocuklarla mümkün olacağına inanarak hareket ettiklerini belirten Tütüncü, aydınlık bir geleceğin tamamen buna bağlı olduğunu vurguladı.
Tebessüm dünyası oluşturduk
Anadolu Oyuncak Müzesi her yaş ve kültür grubundan vatandaşlarımıza hitap edecek koleksiyon ve düzenlemeler içerdiğini ifade eden Tütüncü, 'Dünyanın her yanında oynanan oyuncaklardan örnekler çokça varsa da, ağırlığı geleneksel geçmişimizden gelen yerel oyuncaklar oluşturmaktadır. Burada her yaştan çocuklar için masum bir tebessüm dünyası oluşturduk' diye konuştu.

Kepez’de Anadolu Oyuncak Müzesi açılıyor