Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen '57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü' Tokat'ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde genç-ihtiyar yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Ali Paşa Camisi'nde sabah namazında İl Müftü Vekili Ahmet Sarıtaş tarafından 57. Alay Şehitlik ve Şehadet üzerine verdiği vaaz verildi.

Sabah namazı sonrasında ise vatandaşlara Tokat Belediyesi tarafından 57. Alay'ın son yemeği olan yarma çorbası ikramı edildi. Yapılan ikramların ardından Erenler Şehitliği'ne 60 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile yürüyüş yapıldı.

Şehitlikte Çanakkale şehitleri ve diğer için İl Müftü Yardımcısı Ünal Tan tarafından Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, 57.Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü etkinliğinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlendiğini ifade ederek, 'İlimizden genç-ihtiyar, vatandaşlarımız ellerinde Türk bayraklarıyla Çanakkale şehitleri anısına yürüdük ve dualar ettik. Etkinliğimize katılan emeği geçenlere teşekkür ediyorum' diye konuştu.