Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi Play-off çeyrek final üçüncü maçında Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü, Zirve Üniversitesi'ni ağırladı. İki takımın da birer galibiyet aldığı seride dörtlü finale kalacak ekibi belirleyecek maça Anakent, fırtına gibi başladı.

Rakibine ilk çeyreket 5, ikinci çeyrekte de 16 sayı atma şansı veren Kırmızı- Beyazlılar, soyunma odasına 46- 21 önde girdi. üçüncü ve dördüncü periyotta da oyunun hakimi olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü, rakibin farkı kapatma çabalarına izin vermedi ve maçı 74-55 kazanarak adını dörtlü finallere yazdırdı. Anakent'te Enver Ekmen 24 sayıyla galibiyetin baş mimarı oldu.

BAŞKANLARDAN DESTEK...
Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Samulaş Genel Müdürü Kadir Gürkan, Anakent Spor Kulübü Başkanı Kadir Koçak ile Büyükşehir Belediyesi daire müdür ve çalışanları da takip etti.

ZEREN TRİBÜNDE...
Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren de, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'ndaki maçı izleyenler arasındaydı.

TARAFTAR GÖREVDE...
Samsunlu basketbol severler de müsabaka boyunca takımlarına tezahüratlarla destek verirken, bir anlamda Anakent Spor Kulübü'nün itici gücü oldu.

Selçuk KAYA