Samsun'un Havza İlçesi'nde Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 97. yılı nedeniyle düzenlenen 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali'ndeki etkinliklerin yaşanan terör olayları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Festival kutlama komitesi Havza Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda Kaymakam Alper Tanrısever'in başkanlığında toplandı. Havza Belediye Başkanı ve Festival Kutlama Komite Başkan Yardımcısı Murat İkiz, bu yıl 28.'si düzenlenecek 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali'ndeki etkinlikleri iptal ettiklerini duyurdu. İkiz, "Ülkemizde son dönemde arka arkaya meydana gelen üzücü olaylar nedeniyle verdiğimiz şehitlerimiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve onların yakınlarının yaşadığı acılar, hepimizi derinden etkilemiştir. Bu topraklarda yaşayan herkes gibi yaşadığımız bunca üzüntüye kayıtsız kalmak elbette ki olası değildir. Bu sebepten ötürü 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali etkinliklerini son derece üzücü bu gelişmeler üzerine bu yıl komitemiz tarafından alın kararla iptal ettik." dedi.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever de "Yaşanan olaylarda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri ve ülkemize baş sağılığı dilerim" ifadesinde bulundu.

Festival kutlama komitesi, güreş, at yarışı, konser ve diğer etkinlikleri iptal ederken, Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 97. yılı nedeniyle 25 Mayıs Çarşamba günü Havza İlk Kıvılcım Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulacağı, şehir stadında resmi törenler yapılacağı, akşam ise fener alayı düzenleneceği belirtildi.