Atiker Konyaspor'un davetiyle yeşil-beyazlı takımın Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes ile UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı maçı izlemek üzere aileleriyle birlikte Konya'ya gelen madenciler, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Müze ziyaretine yakınlarıyla birlikte gelen 6 madenciden biri olan Koray Karabacak, kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür etti. Karabacak, 'Öncelikle Konyaspor yöneticilerine ve sporcu arkadaşlara bu etkinliği gerçekleştiren bütün herkese teşekkür ediyorum. İyi niyetlerimizi görüp de bizi onurlandıran herkese teşekkür ediyorum. Madenci olarak bu bizim için onur verici. Kullandığımız araçlar milletin, kamunun araçları. Bunları doğal olarak koruyup kollayacağız. Bizim yerimizde kim olsa aynı şeyi yapardı. Bu günlük yaşamımızda olan normal şeyler. Ama bu şekilde gündeme gelmek bizim için onore bir duygudur. Bu akşam kalbimiz Konyasporla beraber. Onlarla formalarımızı giyeceğiz. İnşallah onlarla beraber olacağız. İnşallah kazanırız' ifadelerini kullandı.

'Zonguldak hep maden faciaları ile anılıyordu, böyle anılması çok güzel'
Madencilerden Turgay İnam ise, Zonguldak'ın maden kazaları yerine, gösterdikleri duyarlılıkla anılmasının daha güzel olduğunu kaydetti. İnam, 'Zonguldak her ekrana çıktığında ya maden faciası ya da başka bir kötü olayla anılıyordu. Bu şekilde anılması çok güzel bir şey. Herkese çok teşekkürler. Konyaspor yönetimine bizi misafir ettikleri için teşekkür ederiz' dedi.

'Onları o kıyafetlerle görmek içimizi acıttı'
Madenci eşi Bahriye Karabacak ise, eşinin de içinde yer aldığı bir grup madencinin koltuklar kirlenmesin diye boş otobüste ayakta seyahat ettikleri görüntüyü izledikten sonra çok gururlandıklarını söyleyerek, 'Bu duruma geldik yani, medyada çok konuşulduk. Çok gurur duyuyoruz. İnşallah bu akşam maçı da alırız. Herkese teşekkür ediyoruz ilgi ve alakalarından dolayı. Çok gurur duyduk onurlandık. Madencileri o kıyafetlerle görmek içimizi acıttı diyebilirim. Çünkü normalde o kıyafetlerle görmüyoruz. O kıyafetler bize eve kirlendiğinde geliyor biz yıkıyoruz. Ama üzerlerinde görmediğimiz için orada gördük çok heyecanlandık çok duygulandık. Üzüldük de, bilmiyorum anlatılmıyor gerçekten. Orada oturmamışlar koltuklar kirlenecek diye ayakta durmuşlar içimiz acıdı diyebilirim açıkçası' şeklinde konuştu.
Madenciler Gökhan Onur, Musa Uğur, Sebahattin Akkoç, Ali Aktaş, Turgay İnam ile Turgay Karabacak ve yakınları daha sonra Mevlana Müzesi'ni gezdi.

Zonguldaklı madenciler Mevlana Müzesini gezdi