Davaya konu olay Uzundere TOKİ konutlarında geçen 29 Aralık'ta meydana geldi. Hüseyin Sıtkı Terzi ile eşi Sevgi Terzi arasında, sabah saatlerinde tartışma çıktı. 3 çocuk annesi eşinin kendisini aldattığını öne süren Sıtkı Terzi (48), tartışmanın büyümesi üzerine 25 yıllık eşi Sevgi Terzi'yi (46) 9 bıçak darbesi ile öldürdü. Daha sonra polisi arayan Hüseyin Sıtkı Terzi, eve gelmelerini söyledi. Hüseyin Sıtkı Terzi, bu sırada bıçakla bileğini kesip intihar etmek istedi. Hastanedeki tedavisinin ardından, polis tarafından gözaltına alınan Hüseyin Sıtkı Terzi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, sanık Hüseyin Sıtkı Terzi hakkında, 'eşini kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açtı.

Savcı ağırlaştırılmış müebbet hapis istemişti
Geçtiğimiz celse, duruşma savcıs Özlem Eğridere esas hakkındaki mütalaasını vermişti. Savcı Eğridere, sanık ile maktülün 25 yıldır resmi nikahla evli olduklarını, bu evlilikten 3 çocuklarının olduğunu, evlilikleri içerisinde tarafların karşılıklı olarak birbirlerine sadakatsizlik nedeniyle aralarında son dönemlerde artan sorunlar yaşandığını ve sık sık tartıştıklarını, son olarak olay günü tarafların sabaha karşı aralarında başlayan tartışmının kavgaya dönüştüğünü anlattı. Sanığın mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla eşini 9 yerinden bıçaklayarak öldürdüğünü, işlediği cinayeti de itiraf ettiğini belirterek, üzerine atılı 'eşini kasten öldürmek' suçunu işlediğinin, toplanan deliller ve dosya kapsamıyla anlaşıldığından, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

İndirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmaya, tutuklu sanık Hüseyin Sıtkı Terzi, sanık avukatı, ölen Sevgi Terzi'nin annesi Emine Türkan, avukatı Çağla Deniz Felanur, Aile ve Sosyal Palitikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Palatformu temsilcileri katıldı. Mahkeme başkanı, davanın sonuna geldiğini belirterek sanığa son sözünü sordu. Sanık Hüseyin Sıtkı Terzi eşini sevdiğini, aldattığını söyleyince kendini kaybettiğini öldürme gibi bir niyetinin olmadığını, yaşanan olaydan dolayı pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti karar için kısa bir ara verdi. Aranın ardından Mahkeme başkanı, sanığın indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığını söyleyerek davayı bitirdi.