Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte kadın girişimciler deneyimlerini anlattı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Pınar Duman proje hakkında bilgi vererek, 'Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın 'İnsan Kaynaklarını Geliştirme' bileşeni altında Dezavantajlı Kişilerin sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı uygulanmaktadır. Kınalı Eller Bakıra Can Verdiği Projesi, bu program kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmektedir. Projenin toplam bütçesi 100 bin 670 Avro olup, bu tutarın 18 bin 170 Avro'luk kısmı İpekyolu Kalkın Ajansı'nın eş finansman katkısıdır' dedi.
Açılış konuşmasının ardından iki oturum halinde düzenlenen panelin ilk oturumunda AKİD Başkanı Birsen Günay, KOSGEP'ten uzman Mustafa Keleş, Kadın Girişimci Aynur Telli ve Zahide Durmaz panelist olarak katılırken, panelin moderatörlüğünü Adıyaman Üniversitesinden Doç. Dr. Ruhan Karadağ yaptı.
İkinci oturumda ise Samsat Kadın Girişimcileri Kooperatifinden Gamze Polat, Belhasna Kadın Girişimcileri Kooperatifi Derneğinden Selvinaz Karadağ, Doğu ve Güneydoğu İş kadınları Dernek Başkanı Nevin İl, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Başkanı Hürriye Kayserlioğlu, İpekyolu Kalkınma Ajansından Uzman Cihan Ardil'in moderatörlüğünde deneyimlerini anlattı.
Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir ve kadın girişimciler ile öğrenciler katıldı.

‘Kırsal Alanda Kadın Girişimciliği’ paneli düzenlendi